söndag 8 juni 2008

Bäst just nu!

Smakkombinationen rabarber, jordgubbar och vit choklad...



Här i en klassisk smulpaj. En annan dag i stora amerikanska muffins. Sommar!

OK! Flera har bett om recept så här kommer det:

Fyll botten av en pajform med rabarber och jordgubbar skurna i bitar (ca 1/4 jordgubbar och 3/4 rabarber). Strö över lite socker och potatismjöl.

Riv ca 50 g vit choklad grovt och strö över bären.

Gör en smuldeg bestående av 100 g smör (margarin är inte gott, använd riktigt smör!), ett par matskedar socker, 1 dl havregryn och 2 dl vetemjöl. Jag brukar ta smöret direkt ur kylen, skiva det tunt och sedan blanda ihop degen med händerna. Fördela smuldegen över bären och chokladen. 

Grädda i 225° ca 15-20 minuter, ytan ska få färg.

Jag äter alltid marsansås (gjord på pulvermix) till smulpaj men det går säkert bra även med typ vaniljvisp eller glass. Fast marsansås är godast... Lycka till!

8 kommentarer:

Englagård sa...

Åååå himmel så sugen jag blir :)
kram karina

hem ljuva hem- helena sa...

Mmm, så himla smarrigt det låter!
(Lägg gärna ut recept)! /Kram

Anonym sa...

Här är en sugen till!

Elzie sa...

Gud så gott!!! Du får gärna lämna receptet på den smarriga pajen *s*.
Hoppas du har en bra vecka.
Kram Elzie

Anonym sa...

Det lät gott! Kan du inte lägga ut receptet?

Trollmor sa...

Tack för receptet!
Nu vet jag vad jag ska göra till helgfikat ;-)
Ha det så gott!
Kram

Helen sa...

Låter otroligt gott!

Anonym sa...

Bara älskar det där receptet!