lördag 24 maj 2008

Nya vanor?

Det sägs att en gång är ingen gång och tre gånger är en vana. Eller nåt sånt. Om det stämmer så har jag definitivt skaffat mig en ny vana eftersom jag joggat en runda tre gånger den här veckan! Förr brukade det stanna vid "en gång är ingen gång" men nu tror jag faktiskt att det är på riktigt eftersom det är så himla skönt.

För det första upptäckte jag att jag inte alls var i så dålig form som befarat (småbarnslivet är ett enda workoutpass!) utan faktiskt orkade tuffa på i spåret utan att kämpa alltför mycket. Det var dels en kick för självförtroendet men betyder ju också att det är en perfekt chans att få lite tid för mina egna tankar eftersom jag inte måste tänka på och motivera mig stenhårt vad gäller själva springandet. I stället flyger tankarna fritt och jag får nya idéer och planer om framtid och nutid och vårdar mina drömmar om livet. Och det är skönt!

Min andra vana som jag försöker införa går det dock betydligt trögare med. Planen är nämligen att jag ska gå upp före barnen på morgonen så att jag hinner dricka kaffe och läsa DN i lugn och ro. Jag har en känsla av att det skulle hjälpa mig till en harmonisk start på dagen. Problemet är bara att jag är så morgontrött! Så varje morgon när klockan ringer har jag väldigt svårt att komma på varför det var en bra idé att gå upp när barnen inte ens vaknat och jag har chansen att sova en liten stund till...

Men jag har inte gett upp ännu! Kan man införa en ny vana borde man ju kunna införa en till...

8 kommentarer:

Maria sa...

Hej
Vad kul att läsa om din springning. Så där är det för mig att det dröjde ett tag innan jag faktiskt fick säga att jag var en sådan som sprang. Jag tror helt klart att du har en ny vana nu.

Jag är också tokigt morgontrött, men behöver en stund själv på morgonen. En omöjlig ekvation känns det som.

hem ljuva hem- helena sa...

Vad duktig du är med joggingen! Förstår att det är en kick för självförtroendet att du fortfarande orkar tuffa på i spåret.
Själv är jag inget bra på att jogga, men jag är bra på att stiga upp före barnen- men bara på vardagarna. Då stiger jag alltid upp 30-45 min innan resten av familjen, så att jag ska hinna fixa till mig, äta frukost och läsa tidningen i lugn och ro. Ett absolut måste för mig! På helgerna däremot skulle jag aldrig drömma om att stiga upp innan någon annan vaknat. KRAM!

Karin sa...

Vad duktig du är, skulle vilja springa men är så lat!

Låter som en bra morgonstart på morgonen, pröva och se en vecka!

Under en vind sa...

Kul med lite förnyelse i tillvaron! Kram!

Zäta sa...

Grattis till din nya vana! Låter mycket sunt och bra, även att du får tid att förvalta dina drömmar som du så vackert beskriver det.

Tänk på att det inte är så lätt att lägga sig till med mer än en ny vana åt gången, vi människor är ju "vanedjur".
Kanske kan du prova att gå upp tidigt bara en dag i veckan. Fredag kanske, för då kan du tänka att du får sovmorgon under helgen igen!
Annars kanske det kan vara så att din kropp behöver sömn mer än DN just nu. Jag har märkt att jag med åren fått lättare och lättare att vakna tidigt (och hålla mig vaken) så du kommer förhoppningsvis få tillfälle att förverkliga din DN-morgon så småningom. Visserligen kanske du då inte upplever samma behov av att få starta dagen i lugn och ro, men i alla fall...

PiM sa...

Grattis!!! Till en underbar vana - jag hänger oxå snart på igen, så fort jag kan - kroppen krånglar lite - men jag sprang en hel del förra våren-sommaren -hösten. SÅ skönt & det ger verkligen kraft & energi.

Älskar själv & stiga upp ½timma innan kidzen - lugnare mamma då ;) MEN du - ta inte alla nya vanor på en gång // KRAM

Grodmamman sa...

Här är en till som joggar! Försöker minst tre gånger i veckan. Jag går alltid upp 30 min före barnen på veckorna, men inte på helgerna. Jag tycker att detär så skönt att få vara lite själv innan jag väcker barnen. Men som sagt, ta en ny vana i taget!

Zäta sa...

Hej igen!

Hur går det med vanorna?