lördag 8 november 2008

Minnen för livetHär har det varit tyst ett tag igen. Den här gången var det i alla fall inte bara den vanliga vardags- och byggkarusellen som stod i vägen för bloggandet utan en hett efterlängtad resa.

Min älskling och jag har varit i New York i nästan en vecka!

Dagar fyllda av god mat på caféer, diners och restauranger i Brooklyn och Manhattan. Många och långa strövtåg uppför och nedför trädkantade gator i höstskrud. Brända mandlar i Central Park. Konstmuseum, fotoutställning och Halloweenparad. Bra teaterföreställning i en svartmålad källarlokal på 13e gatan; så off-off-Broadway det kan bli! En hel del shopping och massor av tid till att bara vara. Vi två. Tillsammans. Det var hur mysigt som helst!

New York är en fantastisk stad. Jag var där första gången för snart 10 år sen och det är en plats jag älskar och verkligen kan längta efter. Det kommer absolut att bli många fler resor dit i framtiden. Nästa gång med vildungarna - som den här gången fick stanna hemma med världens bästa mormor och morfar!

Det som gjorde den här resan extra speciell var att vi kunde vara där just vid presidentvalet. Det är stort, riktigt stort, att Obama valdes till Amerikas näste president och det var otroligt att vara med där då det hände. Se alla som bar på t-shirts och stickers, prata med dem som arbetade ideellt för Obamas kampanj och att stå där, mitt på Times Square, då det blev klart att han verkligen vunnit.

Det är inte bara det att han är den förste svarte presidenten. Det är framförallt så fantastiskt hur han har kunnat ena människor över gränserna. Hur han har fått så många att donera av sin tid och sina pengar. Hur han har förmått att ge hopp åt människor att de kan vara med och förändra och skapa sin värld och sin framtid. Det var ett historiskt val på så många sätt och jag tror, på riktigt, att världen genom det här kommer att bli lite bättre. Vi kan alla vara med och göra vår värld till en bra plats. Varje människa och varje röst. Yes, we can! Tänk på det.

6 kommentarer:

Karin sa...

Shit vad jobbigt med er värme. Hur gör ni nu? Ska ni fortsätta med pellets?

New York lät toppen!

Men är det bra med din sambo?

hem ljuva hem- helena sa...

Åhh, vilka härliga bilder!! Jättekul att läsa om er resa. Ni verkar ha haft det hur mysigt som helst. Som sagt, jag längtar verkligen dit!
Hoppas att helgen varit bra! Kram!

Anonym sa...

Men så ljuvligt det lät - en resa till NY skulle jag inte tacka nej till!!=)

Karin Theasrum.blogg.se

hem ljuva hem- helena sa...

Hej igen. Roligt att du gillade vår vitmålade trappan! Sant är att all smuts syns på en gång på det vita. Minsta lilla mörka dammkorn syns ju nu jämfört med tidigare. Men det är det värt! (-: Sen får vi se hur den kommer att nötas med tiden. Vi har målat den 1 varv med grundfärg och 2 varv med lackfärg så förhoppningsvis sitter färgen ett tag i alla fall.
Hoppas att du har det bra!!
Kram Helena

Zäta sa...

Vad härligt med en semesterresa så här på hösten. Gissar att det var störtmysigt!

Anna sa...

Vilken mysig blogg du har. Jag kommer definitivt tillbaka igen. Jag är så förtjust i ditt kök!!!
Tänkte passa på att fråga lite om NY. Vi ska åka dit i mars och är lite sent ute angående hotell, ni som har varit där tidigare har kanske något bra tips på vilket hotell man ska bo på, vi vill gärna bo på Manhattan. Tack på förhand!