lördag 23 maj 2009

Med leriga stövlar

Vi har absolut lagt största krutet på att renovera insidan av huset sen vi flyttade hit för drygt fem år sen. Då och då blir det dock några ryck gjorda i trädgården. 


Trädgården har inte fått så mycket omsorg på rätt många år så vi har ingen press på att underhålla något som redan finns, vilket är jätteskönt. Vi kommer också att måla om fasaden, riva garage, gräva för dagvatten och annat som gör att det kan behöva köra en del maskiner på tomten så det känns inte som någon jätteidé att jobba ihjäl oss på något som kanske ändå blir förstört.

Fast det är ju roligt att få greja lite och få fint på några ställen! Nu har min pappa varit här och hjälpt oss att få fason på ett av hörnen i alla fall.Det har varit en ganska vildvuxen plats med stora stenar och hällar som sticker upp men nu har marken jämnats ut och fått lite ny jord och idag sådde vi gräsfrö. Tidigare i veckan åkte vi också iväg till plantskolan och köpte några rosor som förhoppningsvis ska blomma vackert här. Tre olika gammeldags buskrosor på rad och så en New Dawn som ska få klättra uppför stammen till en stor gammal ask.


Det har regnat en hel del på oss emellanåt men det är ju bara bra när man planterat!

3 kommentarer:

hem ljuva hem- helena sa...

Spännande att bygga upp trädgården från grunden och som man själv vill! Kan tänka mig att det kommer att bli jättevackert med rosorna där och ser fram emot fler bilder senare! Kram.

Julia sa...

Vad skönt med en trädgård. Glad midsommarhelg till dig.

Karin sa...

Jag har en tävling på min blogg, var med och ha chans att vinna en läcker mössa i barn- eller vuxenstorlek!