onsdag 7 november 2007

Framåt marsch!
Arbetet går framåt i nya köket. Med proffs på plats går det undan! Väggar och tak är reglade och isolerade och i skrivande stund håller elektrikern på att dra för elen. Ortens elektriker tycks vara van vid enklare installationer. Han kliade sig i huvudet när han såg vår ritning med trappkopplingar, dimmers, timers för alla köksmaskinerna, högtalare, infällda spots i konsolhyllorna, inbyggd stereo, radioantenn mm mm... Men när man får chansen att dra allt i vägg så inte en sladd behöver synas så tar vi självklart den! Då gäller det att tänka till - hur vill vi ha det? Hur tror vi att vi vill ha det om 20 år?

Nu är det snart fyra år sedan vi flyttade in i huset. Jag är glad att vi inte gjorde en så här stor ombyggnad direkt, det hade inte alls blivit bra! De första planerna vi hade för huset skiljer sig en hel del mot hur vi nu kommit fram till att vi vill ha det. Att bo in sig och känna efter vad man egentligen har för behov och önskningar och vad som är viktigt är oerhört bra för slutresultatet. I början bråkade vi dessutom om det mesta och tyckte den andre hade helt korkade idéer... Nu däremot är vi helt eniga och har liksom vuxit ihop oss om vad som är målet med huset. Det är otroligt skönt!

Största problemet just nu är att hitta plats för alla prylar vi samlat i de rum som nu måste tömmas för renovering. Det är allt ifrån pantflaskor och toapapper till ett stort piano, trumset och komplett uppsättning av porslin och glas för 60 pers... När dessutom den ena av oss snart har så stor mage att den är i vägen för praktiskt taget all sorts fysisk verksamhet är det inte lätt. Det börjar kännas att det inte är många veckor kvar nu!

Köksinredningen är i stort sett bestämd och klar och att det blir vita väggar och vitt matt kakel över bänkarna har vi bestämt. Nu är det dock dags att hitta de klinkers som ska ligga på golvet. Vi har en platta från Svärmors sommarstuga (vet tyvärr inte leverantör av denna) och vi letar nu en som ska vara så lik som möjligt:Det golvet är nämligen jättefint! Tyvärr är allt vi hittills hittat antingen för rött eller för beige och i fel storlek, vi vill ha 20x20. Men vi ger inte upp än!

Nya inlägg duggar inte tätt här direkt... Det är mycket att göra på alla håll och kanter. Hoppas att det blir lite lugnare snart...

Stor kram till dig som läser det här!

11 kommentarer:

SKATAN sa...

Tjohooo! Jag är först :D Jag länkar dig direkt! Lycka till med dagens arbetsinsats!

Kram.

Under en vind sa...

Så spännande!! Det måste vara riktigt skönt att få det som ni vill!! Ni har gjort helt rätt som väntat! Vi bodde i huset i nästan två år innan vi gjorde vårt kök, trots att det var det som jag helst ville få gjort..det hann också ändra sig en hel del....
Ska bli kul att se vidare hos dig...Men var rädd om dig och vila magen! Stor kram!

Karin sa...

Vad skönt med hjälp. Även om det kostar mer så går det ju undan och efter all er renovering och med en till på väg kan det vara passande nu.

Tingeltangel sa...

Det låter absolut klokt att bo in sig först så blir det lättare att välja rätt. Tänk på att ha eluttag inne i skåpen också om ni vill kunna ha kaffebryggare, vattenkokare mm inkopplade utan att de måste stå framme... Vi har en Höganäsklinker på golvet i vår vinkällare som är otroligt lik den du visar. Jag skall gå ut i garaget och se om vi har någon kartong kvar så kan jag ge dig namnet om du vill kolla upp den.

Tingeltangel sa...

Hej igen. Terre de siena cotto klinker beställd från Höganäs. Det är ju svårt att bedöma från ett foto men jag tycker att den är mycket lik den du visar.

Tidsmästarinnan sa...

ja här händer det saker! vad kul!
jag tror också att det är klokt att bo ett tag först i huset innan man drar igång...
Det låter som att det blir hur schysst som helst iallafall!
Ha det gott och klappa lilla magen.
Glada hälsningar
S.

Anonym sa...

A,
Är det samma rum som jag såg för en månad sedan? Bra jobbat!
//a

Helena sa...

Här går det undan hör (och ser) jag!! Så spännande! Så bra att ni passar på att verkligen tänka till om all el- nu när ni får chansen!!(-:

Anonym sa...

Återigen. Jag är så impad av ER. Med trean på gång. Boa på!

Nicolinas boning sa...

Vad spännande med allting...ny bebis,nytt kök,klinkersletande,mm mm:-)
Det är alltid bra att bo in sig först...och att man har "bråkat" ihop sig så att allt blir bra när man gör om.
Hoppas att vi kommer att få se något mer av ombyggnationen innan bebben kommer.
Ha en skön helg och kram/Birgitta

SKATAN sa...

Halloj! Hur g¨år det för er? Håller ni på att slita ihjäl er? Hoppas inte!

Trevlig helg!