onsdag 31 oktober 2007

Bank! Bank! Bank!

Ett taktfast hamrande hörs från rummet under där jag sitter. Det är våra kära byggjobbare som reglar upp på väggarna i det som ska bli vårt nya kök. De ursäktade sig för att de är så högljudda men jag försäkrade dem om att det är det bästa ljud jag vet! Äntligen är vi på gång!

Rummet har tömts på alla möbler och grejer som stod där och efter att även plastgolvet och element rivits bort ser det ut så här:
Vi var först inställda på att göra bara köket där nere helt färdigt men när man börjar fixa med en grej kommer så mycket mer som man bör ta i samma veva fram. Vi har därför kommit överens med byggfirman att de i stället ska renovera såväl kök som trapp, läktare och den stora sal som ska bli vårt vardagsrum på samma gång. Det dröjer såklart lite längre innan allt då blir färdigt men å andra sidan är det då en rejäl del av huset som faktiskt är klart! Kvar är då "bara" tvättstuga, badrum, hall och balkong och uteplats...

I förra veckan var köksplaneraren från Sundborn kök här och nu väntar vi bara på att han ska skicka oss en riktig ritning på hur det kommer att bli och en offert. Men det lutar starkt åt att det blir ett kök från Sundborn - ett riktigt härligt lantkök!

Som inspiration har vi haft ett platsbyggt skåp som står i det gamla föreningsköket i rummet bredvid det som ska bli vårt nya kök:Skåpet är vackert men väldigt ofräscht och kommer att rivas när vi sedan gör om rummet till tvättstuga. Däremot kommer köket att gå i denna stil med gråblå färg, luckor som går in i fronten och liknande beslag. Det blir inga överskåp utan bara öppna konsolhyllor. Porslinet ska i stället förvaras i två gamla ekskåp varav det ena syns här:Vi ska även köpa ett nytt stort sydfranskt matbord i samma mörka träslag. Runt om skall olika vitmålade stolar stå.

Åh, vad jag längtar!

14 kommentarer:

faster atta sa...

Jag blir lite avis.... Erat kök låter underbart! Har sett kök från Sundborn i lite tidningar och de ser alltid så där underbart perfekta ut! det kommer att bli jättefint hos er.

kram

Helena sa...

Åh, vad härligt att höra ljudet av byggarna som arbetar i ert hem. Förstår att det enbart är ett välkommet ljud i era öron!! (-:
Det ska bli spännande att följa renoveringen. (Hoppas att du lägger ut mycket bilder allt eftersom de jobbar)! Apropå "drick-marsipanen" i det tidigare inlägget...jag har aldrig sett det tidigare. Var köper du (mannen) det? Jag är själv en marsipan-älskare, så det där låter ju inte alls dumt!!

Under en vind sa...

Wow så mycket kul det händer hos er nu!! Ska bli såå kul att följa! Förebilden för köket ser fint ut! Ha en bra dag! Kram!

Anna i den vita soffan sa...

Helena: Vi brukar alltid köpa ett lager när vi är i Tyskland men nu var det slut och sambon överraskade mig med beställningen! Han beställde från www.niederegger.de (går att läsa på engelska på sidan också). Vet faktiskt inte om man kan köpa i Sverige. Det är den klassiska marsipanen från Lübeck. Fantastiskt god! Om du beställer drickchokladen prova definitivt också ett paket med styckbitar "classics". Riktigt mörk choklad runt om och god marsipan, inte alls söt. Ett par bitar till svart kaffe är bara alldeles ljuvligt!

Nicolinas boning sa...

Det låter alldeles underbart det som du beskriver...från hammarslag till färdigmöblerat kök.
När allt det där är klart som byggfirman ska göra...då är det ju nästan ingentig kvar som är ogjort;-)
Du lägger väl ut bilder allteftersom?
Är ju lite nyfiken på att få se hur det blir...
Kramar/Birgitta

Anonym sa...

Hello A,
Back from NY med sju par nya skor samt lite annat smått och gott som gör livet värt att leva. Har två problem för tillfället; hur fixar man snabbt en walk-in-wardrobe samt hur flyttar man kontoret till la grande pomme?

Det verkar hända grejer! Snart kan vi alltså hänga i nya köket utan bröstpanel och dricka litevis med kaffe- mysigt! Håller mig uppdaterad tills nästa gång jag tar tåget till er. Om ett par helger kanske?

KRAM KRAM //a

Anna i den vita soffan sa...

"Anonym": Bra att du köpt nya skor... för det hade du ju inga snygga... Vet inte så mycket om walk-in-wardrobe, koncentrerar mig mer på -walk-in-skafferi! Alltid välkommen vet du, helgen 17-18 nov passar perfekt. Kram!

SKATAN sa...

Wooow, säger jag. Inte för att jag avundas arbetet, men däremot era fantasktiska planer och det häftiga hus ni arbetar med! Det kommer att bli jättebra.

Lyllos er : )

trevlig helg!

Karin sa...

Vad skönt att få leja bort lite arbete. Ni har ju varit så duktigfa och gjort mycket själv. Kul att se bilder på hur arbetet fortskrider. Ha en bra kväll!

Tingeltangel sa...

Förstår att du är glad att höra ljudet av att projektet får framåt. Det ser så spännande ut och det låter som om det blir hur fint som helst. Hoppas vi får se mycket bilder framöver.

Maria sa...

Det låter som om ert kök kommer att bli vackert och läckert!!

Tidsmästarinnan sa...

o, jag sympatilängtar med dig! Vad härligt att det är på gång!
Ska bli väldigt spännande att följa hur köket växer fram.
Må så gott!
S.

SKATAN sa...

Hej! Hur går det för er? Jag är nyfiken på hur det här skall utvecklas...

Skickar lite byggkraft!

Kram.

Broarne - lantliv som livsstil sa...

Åh luckorna är ju helt underbara! Kasta inte lämna in på nån loppis så någon annan glad själ kan ta hand om dem!!!
Annmarie