lördag 19 januari 2008

Tips för tråkiga dagar

Det var en riktigt grågeggig dag. En ledig dag utan något särskilt inplanerat. En dag som gjord för att krypa upp i den vita soffan med en mugg kaffe och några biscottis.Men tjejerna var sjövilda och bokstavligen klättrade på möblerna. Vi var tvungna att trotsa duggregnet, dra på overallerna och bege oss ut så de fick springa av sig.

Väl därute blev de stående, passiva och totalt oinspirerade. Inte ens ett försök att leka med bollarna hjälpte. Prinsessbollen blev liggande på gruset.Då tog vi fram såpbubblorna. Plötsligt sprang och hoppade de runt i geggan och jagade bubblor, blåste och skrattade ikapp!Såpbubblorna seglade iväg mot den grå himlen och myrorna i tjejernas ben var borta.Resten av dagen förflöt i lugn och ro inomhus med pärlpyssel och lugnare lekar. Och mamma fick sig en stund i vita soffan med kaffe och biscottis till slut.

5 kommentarer:

Karin sa...

Visst är det trist då det inte är någon snö ute? I alla fall här i norr känns det så ovant att buskarna nästan är gröna igen. Ha en skön söndag, i din vita soffa.

Under en vind sa...

Visst är det svårt för barnen att aktivera sig ute denna årstid om det inte finns snö! Här hemma blir det mycket fotboll.....Ha en bra dag! Kram!

Helena sa...

Nej det är tyvärr inte särskilt inspirerande att leka ute när det är snöfritt den här årstiden.
I helgen fick vi snö här uppe igen. Får se hur länge den ligger kvar den här omgången...
Ha en jättebra vecka!!

Karina sa...

Hihi..det var ju en jättesmart ide. .Såg kul ut!

Arga Mamman sa...

Hej där!

Tja, det behövs inte så mycket "high-tech" för att roa de små som tur är... I min del av landet har vi fått rätt mycket snö nu och då är det ju enkelt att roa både stora & små! Kraam!