tisdag 8 januari 2008

Hem ljuva hem!

Efter 12 dygn på sjukhus var det igår äntligen dags att få åka hem! Hade någon sagt till mig på annandagskvällen att jag skulle tillbringa nästan två veckor i ett litet sjukhusrum hade förmodligen klaustrofobin slagit till direkt, men som det var nu så tog vi en dag i taget och man kan ju lugnt konstatera att det drog ut lite på tiden...

Så vad hände då egentligen? Jo, först smittades Lillebror av sina söta hostande storasystrar med RS-virus. Det ledde till att han också fick lunginflammation och att en del av ena lungan föll ihop och sen inte ville läka på ett bra tag. I många dagar låg han och snabbandades - 120 gånger i minuten - och fick bröstmjölk genom sond och syrgas i liten grimma i näsan. I foten var en mätare fäst som hade koll på hans puls och syresättningen i blodet. Det kändes som att det var sladdar och slangar överallt! Jag tog faktiskt inte en endaste bild när det var som värst men en efter en försvann sedan slangarna. På den här bilden har han sonden kvar men syrgas bara lite som hjälp vid sidan:Mätaren som var fäst i foten:En riktig liten kämpe är han i alla fall vår kille och ganska snabbt gick oron över. I stunder av positivt tänkande hade vi det riktigt mysigt och lugnt och skönt på sjukhuset med godis, hämtmat och första säsongen av Ally McBeal på DVD! Ingen disk, tvätt eller städning...

Men lugn och ro i all ära, nu är vi hemma igen och det är ljuvligt! Jag sitter i min vita soffa och ammar Lillebror medan tjejerna stökar med sitt runt omkring. Precis som det ska vara!

17 kommentarer:

Släktgården sa...

Men så otroligt söt han är!!!
Men vilken otur att drabbas av så mycket sjukdommar när han är så liten. Tur att hjälp finns att få!

Förstår att du myser av att få vara hemmma igen!!

Grattis till underverket!!! KRAM Anneli

Maria sa...

Hej
Oj tack och lov att det gick bra. Vilket hemskt virus.Maria

Anna sa...

Grattis till er söta son! Har följt din blogg lite sporadiskt och ni verkar ha ett underbart hus!
Lycka till med er nya familj och hoppas att viruset inte blir alltför långvarigt.

Hanna sa...

Underbart att det gick bra. Jag har en bekant som bara skulle åka till sina föräldrar i Malmö för att visa bäbisen. Nu ligger de på sjukhus med honom, han har också RS-viruset. Det jobbiga med honom är att han föddes för tidigt och ska egentligen inte vara född förrän om 3 v. Men han är 2 månader nu. Hoppas allt fortsätter att vara bra med dina barn. Han är SÅ söt! Kramar Hanna

Karin sa...

Så söt! Skönt för er att vara hemma och känna att det gick bra. Låter som om ni haft et jobbigt men du verkar så cool och positiv. Kram!!

Helena sa...

Så skönt att höra att ni är hemma igen! Och vilken jättesöt liten kille han är! Hoppas att han får vara frisk nu ett bra tag framöver.

hallakulle sa...

Vilken kämpekille! Skönt att höra att ni kommit hem och mår bra!

Under en vind sa...

Vad skönt att ni är hemma igen! har tittat in här emellanåt för att se hur ni har det! En riktig liten sötnos är han! Njut av vardagen igen! Kramis!

Tidsmästarinnan sa...

å jag blir helt rörd. Så otroligt fin han är och ser nöjd ut trots slangar och grejor!
Vad skönt att ni har fått komma hem. Ta hand om er allihopa!
Kram
S.

Nicolinas boning sa...

Men vilken kille ni har fått!
Så vaken och bestämd han ser ut.
Hoppas att allt har lugnat ner sig nu, och att ni får komma in i vardagslunken igen!
Kramar/Birgitta

Jes/Vita villa vila sa...

Å vad glad jag blir att höra att allt har gått bra och att lillfisen och ni är hemma igen! Känner ju så väl igen det där med att vara fast i litet rum på sjukhus med en pytteliten pojke...men tänk vad man anpassar sig & är glad för all den fina vård man får när det verkligen gäller!

Så söt han är lillebror!!! En riktig liten gobit :)

Ta hand om er!

Störta kramen & njut nu av hemmets lugna vrå!

Kram Jes

Jes/Vita villa vila sa...

Största kramen........

Naturligtvis ;)

KRAM igen!!!

Maria sa...

Men lilla fina lillebror! Tur att allt gick bra!

Hilajn sa...

Vilken jättefin kille. Skönt att han mår bättre nu! Trevlig helg.

Maria sa...

Hej
Det finns en liten utmaning till dig på min sida. Men jag förstår om du inte orkar, vill eller har tid. Hoppas ni har det bra med nya bäbisen/Maria

SKATAN sa...

Utstöter en suck av lättnad! Så skönt att höra att ni är hemma och att det har gått bra...även om jag förstår att ni har haft att göra och fundera! Lillkillen är helt bedårande!

Kram.

Radhusdrömmar sa...

Hej! Första gången jag är här och kikar. Och jag blev så rörd av berättelsen. Vad skönt att han är bättre och att han är en kämpe. Jättesöt liten kille :-)

En stor kram!
Johanna