onsdag 30 januari 2008

Ett romantiskt gästrum

Det är inte ofta jag har en stund över för att sätta mig vid datorn nuförtiden. Ibland känns det som att gränsen för vad jag klarar av passerades någonstans vid 2,7 små barn... Andra stunder flyter allt perfekt och jag njuter av min lilla flock. Vi mår i alla fall alla bra nu och Lillebrors lungor är helt återhämtade efter sjukdomstiden. Så skönt!

Ett av de största projekten i huset hittills har varit den del som tidigare användes som scen. Efter några mindre lyckade ombyggnader som tidigare ägare gjort var det nödvändigt att ta tag i det och göra en grundlig renovering. Nu är scendelen till viss del återställd och till viss del helt nybyggd kan man säga. En ny övervåning har tillkommit och där har vi två gästrum, ett lite större med dubbelsäng och ett mindre med en våningssäng.

Det större rummet är inrett i en romantisk stil. Möblerna hade redan min svärmors morföräldrar i sitt sovrum och de passar perfekt in i stilen! Inredningsgrunden är lagd men jag har en stark känsla av att det kommer att fyllas på allt eftersom med fina detaljer...Gästrummen stod klara sent i höstas och har varit flitigt använda! Sedan mitten av november har det inte gått många nätter utan att någon sovit där. Bilder från det andra gästrummet kommer en annan dag!

9 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

å vad härligt det blir! Det blir ju också något alldeles extra när släktingar till familjen har haft möblerna i sin ägo. Din rosenask föll jag pladask för.
Kram och ta hand om din lilla flock!

Helena sa...

Åh, vad romantiskt och fint!! Skulle inte ha något emot att vara gäst i ett sådant sovrum. (-:
Vad lyxigt förresten att kunna ha hela två gästrum att erbjuda till övernattande besök!

Barbro sa...

Risken är stor att dina gäster aldrig åker hem!! Jättefint och underbart nostalgiskt romantiskt... kram

Anonym sa...

Ser framemot att provsova gästrummet tillsammans med en tjusig karl inom en snar framtid! Kram Kram!

Karin sa...

Fint, där skulle jag också gärna övernatta.

Under en vind sa...

Jättefint!!! Ha en toppenhelg! Kram!

Lotti sa...

Åh vad fint! Jag älskar rosor. Jättefin rosenask. Det är roligt när möbler har en historia i släkten. Många målar om gamla möbler vita men jag är för feg för det. Trevlig helg!

Maria sa...

Vackert gästrum!

Känner igen att livet plötsligt blev mer fullt när tredje barnet kom...

Jes/Vita villa vila sa...

Å så skönt att höra att lillen mår bra nu!!!

Vilka mysiga bilder från ett härligt gästrum :) Så gulligt & romantiskt!

Önskar dig en jättefin helg, Kram! /Jes