torsdag 14 februari 2008

I mitt hjärta

Jag fick en present i morse...

I ett hjärta från Le Creuset låg min favoritmarsipan från Niederegger i form av hjärtan i rött, glansigt papper.

Jag har två stora grytor från Le Creuset i samma röda färg som hjärtat och i dom lagar jag mycket av min mat. Kanske blir det en tradition att få ett Le Creuset-hjärta varje år på denna dag så att jag till slut får ihop en liten samling... Jag kan tänka mig en hel massa goda saker att laga i dessa!

För mig har det annars aldrig varit en tradition att fira Alla Hjärtans Dag. Jag är lite skeptisk till de allt fler kommersiella högtiderna som vi förväntas fira. Å andra sidan tycker jag att det är grymt mysigt med traditioner, dessa återkommande ritualer som på något sätt markerar tidens gång. Med barnen kommer ju också en motivation till att göra något extra av såna här dagar. För dom är det ju inget kommersiellt jippo utan ett spännande och mysigt avbrott från vardagen.

Så idag har ett hjärttema så smått fått forma dagen hemma hos oss. I morse blev det hjärtformade mackor till frukost, på eftermiddagen småkaksbak i form av kanelhjärtan och dagen till ära serverades falukorven i form av hjärtan... Alla Hjärtans Dag i en småbarnsfamilj!

Till dig som läser det här önskar jag en riktigt mysig dag, med eller utan hjärtan!

3 kommentarer:

Jes/Vita villa vila sa...

Vilken underbar present!

Önskar dig många ♥ på alla hjärtans dag!

Kram Jes

hem ljuva hem- helena sa...

Håller med ovan om att du fått en underbar present! Ha en fortsatt fin (och kärleksfull) kväll! Kram!

Anonym sa...

Det är ändå jag som väljer vad du får på Valentinsdagen. En hel samling, mm, var ska mina prylar får plats då?

Puss från din Wauf!