måndag 3 mars 2008

It's oh so quiet...Huset är tyst. Äntligen. Alla sover och det är så ljuvligt att få vila öronen en stund. Jag älskar mina små pratkvarnar men det ligger något i uttrycket att barn är som sötast när de sover...

Vart senaste veckan tagit vägen vet jag inte. Tiden bara flyger iväg och trots att jag inte tycker jag hinner göra någonting är dagarna fulla. Det är dammsugning, matlagning, barn som ska kläs på och kläs av, leksaker och ritgrejer som ska plockas fram och plockas bort, bullbak och biblioteksbesök och rätt som det är så är det kväll igen.

På nyheterna ikväll konstaterades att detta faktiskt är den varmaste vintern på hundra år. Jag bär hela tiden på känslan av att jag inte vill acceptera att våren är på väg, trots att tecknen för det blir fler och fler. Jag är alltså inte så ivrig att ta in vårblommor ännu (även om en och annan pärlhyacint fått ta plats i köket, de går ju inte att motstå!) så mina "arrangemang" bär ännu känslan av vinter. På bilden kan man se hur det ser ut på hyllan ovanför TVn i vardagsrummet just nu. Hjärtan på tråd som jag planterat i sten i två loppisfyndade silverskålar och ett par fina vita ljuslyktor.

Nu är det dags att baka ut brödet som ligger på jäsning. Mums med en bit nybakat bröd innan sovdags!

Trevlig kväll!

4 kommentarer:

Under en vind sa...

Vad flitig du är som bakar bröd nu på kvällen, vilken ljuvlig doft du har hos dig då!

Visst är den egna stunden på kvällen värdefull! Hur mycket man än älskar sina barn måste man få eget andrum också, då blir man en bättre förälder!

Ha det gott,, kram!

hem ljuva hem- helena sa...

Åh, jag vill också ha nybakt bröd! Måste baka snart. Flitigt av dig att baka förresten- trebarnsmor som du är!! :D. Ja, visst är det skönt när det blir tyst och lugnt i huset. De är underbara de små liven, men ack så mycket de låter ibland! Vad avis jag blir på er som har vårtecken!! Här är det vintrigare än någonsin tidigare denna milda vinter. Vi har ganska mycket snö nu, flera minusgrader och snålblåst. Såg att det ska bli hela 17 grader minus här på torsdag, så våren känns för tillfället låångt borta. Ha en bra vecka! Kram från Pité!

Malin sa...

Hej Vilken fin blogg du har.
Titta gärn in till mig!
Hälsningar
Malin

Anonym sa...

Åh, jag längtar efter dig! Och din vita soffa!

Sitter här på jobbet och undrar om det är livet som passerar förbi medan jag ska försöka koncentrera mig på strategier och ppt:s...