måndag 29 december 2008

En docka i julklappVi försöker att inte ha några mängder med julklappar till barnen. Hellre några få saker som verkligen blir uppskattade. Det tycks göra både oss och barnen lite lugnare. Högen under granen brukar bli rätt stor ändå eftersom vi är några stycken som firar tillsammans... 

I år satsade vi på att köpa varsin fin docka till barnen när vi var i New York. De har redan ett par stycken i den traditionella bebisdockestajlen som de verkligen gillar att leka med och en låda full med dockkläder. Men Lillebror har ju ingen egen pojkdocka och det är klart att han måste ha! Och, shit vad vi är politiskt korrekta, men en mörkhyad och en asiatisk docka måste ju också finnas i samlingen!

Speciellt Lilltjejen har riktigt tagit sin docka till sig och gjort henne till sin följeslagare - även när hon sover.
Och de är faktiskt lite lika, trots att vår dotter inte är det minsta asiatisk! Stora mörkbruna ögon som blir till smala små springor när hon skrattar. Och skrattar gör hon ofta!


Det är rimligt att tro att dessa bilder är tagna någon juldagsmorgon, men det är inte alls säkert. Nattlinne har nämligen varit en mycket populär outfit även på dagarna senaste tiden. Helst i kombination med guldskorna som Mormor hade med sig på julafton. "De här ska jag ha på mig hela jullovet!", suckade Stora Tjejen lyckligt när hon öppnade paketet. 

2 kommentarer:

hem ljuva hem- helena sa...

Vilka söta dockor, och vilken söt tjej!! Du har rätt, de är faktiskt lite lika varandra dockan och lillan. (-: Önskar er en bra Nyårsafton. Kram!

Karin sa...

Gladtjejen! Vilka fina dockor, ser så rejäla ut.

Gott nytt år!! Kram från mig!