torsdag 1 januari 2009

Doftande pynt
Varje gång jag går förbi julgranen känner jag den ljuvliga doften av nejlika, kanel, ingefära och kardemumma. Granen är i år nämligen till största del dekorerad med olika pepparkakor i rödvita band. Att baka pepparkakor hör ju verkligen till julförberedelserna. Det är roligt att kavla och trycka ut figurer, supergott att äta degen och lätt för småknattarna att hjälpa till.
 
Men det färdiga resultatet? Ärligt talat, det är ingen av oss som väljer att verkligen äta dem när det finns så många andra mycket godare julkakor att proppa magen full av! Så i år blev det i stället grandekorationer av det mesta av degen. Det tänker jag absolut göra kommande år också. En ny, ljuvligt doftande, tradition i vår lilla familj!

Gott Nytt År, förresten! Jag känner på mig att året som ligger framför oss kommer att bli alldeles, alldeles underbart! Vi ses!

5 kommentarer:

hem ljuva hem- helena sa...

Ja, det känner jag också! Gott nytt år! KRAM!

Piffa & Puffa sa...

Det är första gången jag besöker din blogg och kommer att göra det igen. Jag tycker om den mycket.
Kramar Anette

Anonym sa...

Hej ..vita soffan ! Det är första gången som jag är inne på din härliga blogg och jag har nu den senaste halvtimman lärt känna dig via gamla inlägg. Jag tycker väldigt mycket om din blogg och era projekt. Jag blev såå sugen på att hyra ett hus i Frankrike..var hittar ni era hus..är det genom någon förmedling eller ! Ha det så bra och jag har lagt till din blogg till mina favoriter !
Häls Maria, 70 talist och 3 barnsmamma ifrån Skara

Arga Mamman sa...

Gott nytt år!!! Kraaam!

Anna i den vita soffan sa...

Vad kul att några nya hittat hit och också tagit sig tid att lämna kommentarer! Maria, semester i Frankrike är härligt! Det finns olika förmedlingar på nätet för att hitta hus. Vi har använt "Novasol". Räkna med att det tar ett antal timmar att surfa runt efter det rätta...