tisdag 28 april 2009

Vårkänslor!

Jag har flyttat från stan till landet. Inte helt ut på landet, det är ändå ett litet samhälle med knappt 2000 invånare, men för mig känns det verkligen som att vi bor "på landet". Speciellt nu med alla vårtecken som kommer så nära. Vårblommor i massor, lövsprickning och gödsellukt. Ungar på cyklar precis överallt som njuter av att kunna cykla fort fort på rensopade gator. Och så alla fåglar som vill visa sig från sin bästa sida och kvittrar och sjunger så jag vaknar alldeles för tidigt på morgonen.

Ett skatpar har byggt ett maffigt bo i det stora körsbärsträdet precis vid husknuten vid tjejernas sovrumsfönster. Under balkongtaket, bredvid körsbärsträdet, har ett par ekorrar hittat sin boplats och nu bor de med sina ungar alldeles utanför tjejernas sovrum. I morse kunde vi se små ekorrungar genom fönstret så snacka om att ha naturen inpå knuten!

Och sen kan man ju ta in lite av naturen också.

8 grodägg i en glasburk på köksbänken har blivit till några yngel som simmar omkring.

Tjejerna ser glatt fram emot att ha grodor till husdjur. Jag vet inte om jag är lika förtjust i att mötas av små grodor till morgonkaffet...


Men att ha naturen nära, det gillar jag!

2 kommentarer:

hem ljuva hem- helena sa...

Ja, visst är det härligt med alla vårlukter, fågelsången och närheten till naturen!
Spännade med grodyngel. Det hade jag själv i burkar nästan varje vår när jag var liten! (-: Däremot lär det nog dröja någon månad till innan det finns några grodyngel i vattendragen här uppe.
Ha en härlig vecka!! KRAM!

Julia sa...

Låter mysigt! Tack snälla du för så fina ord hos mig. :) Trevlig valborg!