lördag 6 oktober 2007

Köksplanering i ett tyst hus

Jag är alldeles ensam hemma. I flera dagar. Pappan och tjejerna har tagit flygplanet till Farmor. Som jag har längtat efter att få vara alldeles själv! Äta när jag är hungrig och inte för att klockan slår ett visst slag, ligga kvar i sängen tills jag själv tycker det är dags att gå upp, tänka klart mina tankar, få avsluta det jag börjar med... Det är lyx för en småbarnsmamma! Och när jag vet att barnen har det bra där dom är så är det inte svårt att "släppa taget".

Fast först kändes det jättekonstigt. Jag plockade lite planlöst och hamnade i soffan med några inredningstidningar som inte blivit ordentligt lästa. Sen började jag planera för nya köket!

Vårt nästa stora renoveringsprojekt är nämligen att bygga ett helt nytt kök på nedervåningen. Ett stort Provence-inspirerat lantkök ska det bli; med terracottafärgade klinkers, vita väggar, gammaldags skåpinredning i en blågrå nyans, inga överskåp utan bara konsolhyllor och ett stort franskt matbord som rymmer många. Efter mycket fix och trix har jag fått till en riktigt bra plan. Här ska det lagas mat och ätas och mysas!

Men just nu ser rummet ut så här så det gäller att ha bra föreställningsförmåga:
Det är vårt möbellager och förråd. Snart är dock scenen klar och då flyttas grejerna dit. Och då är det bara att börja riva, regla nytt, sätta gipsskivor och dra el, lägga nya rör och golvvärme och tapetsera, måla och inreda! Och nej, vi ska inte göra allt detta själva utan tar hjälp av proffs till en hel del av jobbet. Tiden den här vintern räcker inte till med ny liten bebis på väg.

I veckan kom vikväggarna upp som avskiljer scenen från salen:
Ett betydelselöst steg för mänskligheten men ett stort kliv för oss!

16 kommentarer:

Nicolinas boning sa...

Vad spännande med köksplaneringen...och vad skönt att inte behöva göra allt byggande själv:-)
Vilket härligt möbellager ni har,där fanns det både ett och annat användbart såg jag...
Jag tänkte länka dig om det är OK?
Kram/Birgitta

Anonym sa...

Åh, vad mysigt det låter...köket alltså. Jag har alltid velat ha ett stort kök... När jag ser hur rummet ser ut tänker jag på vår vind som skall bli vårt master bedroom en vacker dag......
Vad mysigt att vara hemma själv lite och mysa...
Trevlig blogg!
Ha en trevlig helg!
MVH Bodil.

Karin sa...

jag ser köket framför mig, mmmm härligt! Klokt att leja om ni har råd nu med en till bebis på väg.

faster atta sa...

Hjärtat var faktiskt inte så svårt att göra, och fort gick det! Du, erat hus börjar ju verkligen ta form nu, köksplaneringen låter helt fantastisk! Ska bli jättespännande att följa !
Ha en go kväll i soffan nu!
kram

Helena sa...

Åh, vad härligt att bara vara hemma för sig själv-i flera dagar!! Det är höjden av mammalyx. Och särskilt nu när ni snart har tre småttingar. Spännande med köksplanering. Vi var ju själva där för ett par år sedan, så jag vet hur kul det är!! Ser fram emot att följa bygget och inredningen.

SKATAN sa...

Åh, det där med att försöka få tänka en tanke till slut utan att bli avbruten och vikten därav...det känner jag igen : )

Njuuut!

Kram.

Lilla Blanka sa...

Tack för ditt beök och snälla ord hos mig! Åh det låter spännande och jättekul med nytt kök..!
Kram!

Randi sa...

Ja, passa på och njut ... det är då idéerna mognar när man får strosa omkring och låta tankarna vara ifred. Köksprojektet låter spännande!

Randi sa...

Anna, tack för din gulliga kommentar! Du får väl komma hit och titta på min kvadratodling när du kommer ner till Österlen. Du undrar var musiken kommer ifrån ... du skulle ha scrollat ner lite mer för då hade du upptäckt mitt bildspel med musik. Där ser du vilken artist och låt det är ... *fniss* ... välkommen tillbaka.

Anneli sa...

Ert hem är så häftigt!!!! jag är lite avis på er!! Vilka härliga planer du har - det blir jättefint! Jag kan se det framför mig!!! Jag får grattulera till en liten bebis! När kommer den?? Gu´ så kul!!! Lycka till med allt! KRAM

Markus sa...

Vi saknar dig men ser att du flitigt bloggar pa. Stora tjejen ritar ocksa, inte köket men sitt rosa slott. Mulisen sover och när hon vaknar ska vi till Sagoparken. Du hälsas av Dina tre troller.

Puss!

Karin/Theasrum sa...

Mammalyx det!

Tävling hos mig!

faster atta sa...

Så kul att du gillade asken! den kommer att få stanna inne hos mej nu. I uthuset finns även massor av små plåtaskar som det varit karameller och tobak i någongång för länge sen! Maken är inte lika road av alla mina skatter...

Maria-Jag blommar sa...

Jag sitter här fortfarande och gapar och dreglar(!) över erat läckra hus. Förstår att det är en hel del kvar innan det är som ni vill ha det, och det avundas jjag kanske inte men det varkar ju vara så läckert! Och jag skulle gärna få planera för allt som ska inredas...men att sedan vänta på att allt ska bli gjort, det är jag lite för otålig för...

Hemma på Landet sa...

Det där köket kommer att bli underbart. Det hör jag det.:-) Kram

Ulla sa...

Vi är mitt uppe i vår köksrenovering. Känns underbart att äntligen fått komma igång. Vi har hantverkare som gör ALLT. Det har varit nog med beslut över allt som skulle bestämmas så nu får andra göra det åt oss.