onsdag 17 oktober 2007

Så går ännu en dag

Ibland rullar livet bara på. Inte som ett ekorrhjul utan lugnt och fint, mysigt men ganska händelselöst utifrån sett. Just så har vi det nu. Livet ramas in av jobb, plugg och dagis. När det är skönt ute höststädas trädgården och när det är skönare inne pysslas det och läses böcker. Scendelen av huset blir sakta men säkert färdigt och elementen sitter nu oinkopplade på väggen och lister börjar komma upp.

Det känns lite som lugnet före stormen. Snart drar en ny fas igång med liten bebis och snart drar också bygget av nya köket förhoppningsvis igång. Det är skönt att stanna upp och njuta en stund av lugnet.

Roligast just nu är att tjejerna leker så fint tillsammans. Stora Tjejen axlar rollen som den självklara lekledaren medan Lilltjejen är fenomenal på att förstå vad som förväntas av henne i leken. De har picknick på stranden, handlar skor i sin affär, ritar och klipper, klär ut sig till prinsessor och släcker lamporna i badrummet och leker spöken. Jagar varandra, dansar och sjunger och läser i sina böcker. Inte en enda kväll vill de titta på Bolibompa, bara leka.

Jag har alltså inte försvunnit även om det varit glest med inlägg. Bara levt mitt lilla vardagsliv. Och innan jag stupar i säng (tidigt) om kvällarna tar jag en bloggrunda på alla mina favoritbloggar. Tack för all inspiration jag får därifrån och tack för alla fina kommentarer som lämnas här hos mig!

Kram och godnatt!

13 kommentarer:

Nicolinas boning sa...

Vad skönt att det är lugn och ro på din front. Det är ju som du säger snart dax för stora saker i erat liv:-)
Inte titta på Bolibompa?!
Ja,då måste dom ha roligt i sin egen lilla fantasivärld...fniss...tänk den som kunde göra likadant ibland ;-)
Kramar/Birgitta

faster atta sa...

Du har en underbar tid nu, njut.... Längtar efter att få se när ni börjar med köket. Det lät så fint i planeringen! och bäbis...mmmm...lukta lite från mej när underverket kommer!

kram

Anneli sa...

Men så härligt!!! Jag önskar att jag också skulle kunna stanna upp och njuta en stund... men jag bara strävar frmmåt hela tiden och kan aldrig vara här och nu (när jag skriver det känns det tragiskt!)
Jag tror att du verkligen har lyckats för visst är det härligt när barnen verkligen vill och kan leka med varandra... Bolibompa är ju egentligen inte så bra för barn (ibland blir jag såå arg på programmen!)!
Lycka till med allt hemma och med den lilla bebisen (när den väl kommer)!!! KRAAAM

Uppe på vinden/Under en vind sa...

Det är väl precis så livet ska vara??? Lugnt och harmoniskt och väntan på en ny liten medlem till familjen!! LÅter hur mysigt som helst tycker jag! Må gott, kram!

Anonym sa...

Oh himmel vad harmonisk du låter. Helt rätt. Jag kan nästan känna mammahormonerna. Undras om jag ska våga mig på det där med en 3:a, jag också. Fast inte idag, det är ett som är säkert. My God vad ungarna har knäckt mig idag.

Anonym sa...

Oh himmel vad harmonisk du låter. Helt rätt. Jag kan nästan känna mammahormonerna. Undras om jag ska våga mig på det där med en 3:a, jag också. Fast inte idag, det är ett som är säkert. My God vad ungarna har knäckt mig idag.

Helena sa...

Vad hääärligt du beskriver dina flickors lek!! Det låter så himla fint, och en sak som värmer mammahjärtat är ju verkligen när ens barn leker bra med varandra. Våra barn leker allt oftare med varandra nu, men rätt ofta ryker de ihop också, oftast när lillebror förstör eller retas med storasyster... Ha en jättemysig helg och fortsätt att njuta av lugnet så länge det varar!!

Tidsmästarinnan sa...

det låter otroligt härligt.
Många höstvarma hälsningar till dig!
Kram S.

Hilajn sa...

Underbart att de har glädje av och med varandra.

Randi sa...

Du verkar ha det bra där borta i din vita soffa - underbara små barn som leker snällt och ett spännande husprojekt på gång.

Hoppas du passar på att njuta också men det tror jag du gör.
Ha en skön kväll!

Tingeltangel sa...

Vad härligt det låter. Och vad klok du är som tar vara på tiden. Jag kan inte låta bli att låta som en gammal besser-wisser - Passa på och njut nu för det går ju så rysligt fort. Mina döttrar är 10 och 14 och jag förstår inte alls vart tiden tagit vägen.

Karin sa...

Utmanad!

essko sa...

Å vad härligt det låter att de leker så bra! MIna två äldsta är det drygt två år emellan och de har såna perioder, varvat med mer...ska vi säga tävlingsinriktade. Just nu har vi en period som lutar mer åt tävling, och det är så jobbigt....men det blir bättre igen, det vet jag.

Ha det bra!