tisdag 11 september 2007

Frukost för två


I dag gjorde jag mysfrukost till mig och min älskade. Ja, eller rättare sagt var det tredje frukosten för mig, efter att ha druckit kaffe och ätit ett par mackor tidigt i morse och en skål med yoghurt lite senare. Det är ju bra att äta lite och ofta! I alla fall hade älsklingen jobbat natt så jag tyckte att han var värd att väckas till rykande thé, varma baguetter, marmelad och kokt ägg. Sen var det dags för honom att arbeta på vårt nuvarande projekt ett par timmar innan han åkte till jobbet igen för nästa pass. Just nu målar vi två par stora ytterdörrar som nybyggts efter specialmått och som ska sitta vid ingångarna till salen och scenen. Där finns också en "lastkaj" och det är så att säga vår grovingång. Otroligt praktiskt att ha en lastkaj för allt byggmaterial som kommer hit under renoveringen!

Vackert och mysigt omkring sig vill man ju ha jämt. Om det vore möjligt skulle jag önska att det alltid såg ut så här på vardagsrumsbordet:På fatet ligger ett par hjärtan som jag sytt av linnetyg och fyllt med lavendel respektive fårull. Jag ville prova hur resultatet blev med olika innehåll. Den första har fått klart godkänt av tjejerna men den andra luktar "bläka bläka"... och jag kan nog hålla med. Blev förvånad över hur fort det gick att göra dem, tog mig drygt en timme en kväll framför TVn för ett tag sen. På fatet ligger också några klot i rummets färg grönt som jag köpte i Skåne i somras. Den lilla burken är "Fair Trade" och handgjord i Bangladesh.

Kudden i bakgrunden har min mamma gjort och den blev en sån favorit att hon var tvungen att göra en till åt mig!

3 kommentarer:

Barbro sa...

Nä men, jag skulle också vilja bli överraskad med en sådan mysig frukost!!! ;)Jätte, jättefint på vardagsrumsbordet! och kudden är ju underbar, är den broderad?? kramar

papperochpenna sa...

vad mysigt det såg ut.. Hans tur att överraska dig sedan då?
Kram Linda

Anna i den vita soffan sa...

Barbro: Kudden är broderad av ett "färdigt kit" man kan köpa typ i handarbetsaffärer, alltså inte fri hand. När jag ville ha en till var det inte lätt att få tag på ett till "kit" men hon lyckades och gjorde mig så glad en födelsedag!
Papperochpenna: Blir nog nån annan typ av överraskning i såna fall... köket är ju lite av min domän... Men överraska kan han! Kul att du hittat hit!