onsdag 12 september 2007

Övre hallen

I dag ska jag visa hallen på övervåningen. Den totalrenoverades förra sommaren så allt är klart förutom att de bruna innerdörrarna ska bytas ut mot vita spegeldörrar. Det finns inga fönster i hallen så allt som lyser upp är bra. När vi flyttade in var väggarna tapetserade med mörkbrun vävtapet och golvet var grå plast. Jag behöver inte berätta vilken psykologisk effekt det hade på välbefinnandet och motivationen att hålla hallen städad och snygg. Jag tänker inte ens visa en "före-bild" utan försöker förtränga i stället.

Så här ser det i alla fall ut nu!När man kommer in genom dörren från trapphallen står en byrå med spegel och en stol direkt till höger. På byrån hamnar posten och diverse andra grejer men det är meningen att det ska se ut som på bilden! På väggen hänger ett snöre där vykort vi får sätts upp med små klädnypor.

Närbild av en detalj på spegeln och en ljuslykta från Cult:
Till vänster om dörren står min sambos klädskåp och en likadan stol som bredvid byrån:På väggen mittemot, bredvid dörren till vårt sovrum, sitter en liten hylla med ett par tavlor, en ängel och mina vackra damer jag fick i julklapp av min älskling, tycker så mycket om dem!Närbild på speldosan med damer:Hallen har nästan en sakral känsla så det passar bra med ett gammalt träkors på den vita väggen:Korset syns dock nästan aldrig eftersom den sitter bakom köksdörren som alltid står öppen. Just nu har vi all vår boyta här uppe så denna hall är genomgångsrum till alla de rum vi använder - sovrum, kök, vardagsrum och toa med dusch. När hela huset är renoverat kommer kök och vardagsrum att finnas på nedervåningen och denna del av huset blir vår mer "privata" med sovrum för alla i familjen.

Tack för att du hälsade på och välkommen åter!

8 kommentarer:

Barbro sa...

Vilka fantastiskt fina möbler, gillar verkligen det där mörka mot det vita.... söta damer, roligt med lite humor i inredning!!! kramar

Uppe på vinden sa...

Kan tänka mig att det har blivit stor skillnad här utifrån vad du beskriver!! Ljusit och fint var det ju nu! ha en bra dag! Kram!

Tidsmästarinnan sa...

oj vad fint det blir! hit kommer jag gärna tillbaka och kikar, spännande att se hur ert hus tar form.
Glada hälsningar (från en till som inte har bloggat så jättelänge)!
/S

Tingeltangel sa...

Vad fint det är! Kombinationen av vita väggar och mörka möbler blir jag mer och mer förtjust i... En av dina små tavlor ser ut att ha ett Egypten-inspirerat motiv och vi har faktiskt ett par liknande. Rolig slump.

Hemma på Landet sa...

Jättefint!

Gillar verkligen det där stora skåpet. Kramis

Anna i den vita soffan sa...

Tack för era gulliga kommentarer!

Karin sa...

Vilket fint och rogivande hem ni verkar ha! Mysigt med bak och att barnen är intresserade och vill vara med. Trevlig helg!

sarah sa...

mysigt och jättefint!