tisdag 25 september 2007

Ytterdörrar

Ett projekt vi ägnat åt oss senaste tiden är att måla två par stora ytterdörrar som ska sitta vid lastkajen:
Vårt hus är ju ett gammalt föreningshus men från mitten av 1960-talet fram tills vi köpte det för fyra år sedan har Stora Salen, som förr var danslokal och biograf, använts till snickeriverkstad. En lastkaj var därför praktisk för byggmaterial - och är ju så fortfarande i vår renovering!Från lastkajen leder två dörrar in till huset. Den ena till Salen, som i framtiden kommer att vara vårt vardagsrum, och den andra till gamla scenen. Scenen är en del av huset som vi snart är helt färdiga med att renovera och som kommer att rymma gästrum, förråd, verkstad och pysselytor. Och så går den att använda som just scen såklart!

Det krävs lite för att fixa till den här extra ingången - trappen är tex inte i helt bra skick:Med tanke på att det är här jag kommer att dra dubbelvagnen upp och ner i vinter, eftersom hallen och nuvarande entrén ska byggas om, ska den lagas snarast!

Dörrarna har målats i en ganska mörkt grå färg som är densamma som den vi använt till plåten på taket.När vi lade om tegeltaket för ett par år sedan var det inte helt självklart vilken färg plåten skulle ha. Den plåt som sitter vid vindskivor, hängrännor, stuprör och fönster blev vit eftersom det skulle smälta in med de vita knutarna. Huset består som av tre byggnader och i övergångarna mellan dessa behövs också plåt samt runt skorstenar. Här blev det alltså mörkt grått eftersom svart kändes som att det bröt av för mycket och det tegelröda helt enkelt inte kändes snyggt. Vi tittade på många tak den här perioden! Byggjobbarna tyckte valet var lite ovanligt (läs konstigt...) men vi blev supernöjda!

Här ser man lastkajen på en bild tagen från balkongen:Kan ju konstatera att det ska bli riktigt skönt sen när jag kan visa detta som en "före-bild" och ha en färdig "efter-bild"...

Då kanske jag också satt något fint i min egengjorda blomlåda vid fönstret!

11 kommentarer:

Karin sa...

Vad fint ni gör det. Jag älskar att se bilder frpn renovering då vi själva håller på. Angående att köpa leksaker till sina barn så kommer vi säkert också att köpa billigt krafs men inte innan han ber om det. Många köper så mycket leksaker, hinner ens barnen leka med allt?

Skrotmaja sa...

Hej och tack för besöket! Lillan är störtnöjd. VI leker affär JÄMT nu en tid... : ) Vilket spännande hus ni verkar vara ägare till. Det skall bli otroligt kul att följa ert arbete.

Sov gott!

Ulla sa...

Kul sida jag hamnade på. Vilket jobb ni har, men vad härligt det måste vara att se det förbättras för varje månad.

Uppe på vinden sa...

Erat hus ser så läckert ut! Roligt med en annorlunda byggnad som dessutom har en historia! Dörrarna ser fina ut! Det där måste ju vara den perfekta groventrén! Ha en bra dag! Kram!

Ardisia sa...

Roligt med ett hus med en egen historia! Kan tänka mig att f.d danssalen blir ett perfekt vardagsrum, stort och rymligt.

Jag länkar till dig så jag kommer ihåg å följa hur huset förändras. Hoppas det är ok!
Kramis

Betty sa...

Vilket härligt hus ni har.
Ha det så mysigt i soffan med den lille "bullen".
Kram

Helena sa...

Vad spännade det ska bli att se resultatet!! Det blir säkert jättefint!

Maria-Jag blommar sa...

Jisses vilket coolt hus!! Men kanske mycket att fixa till innan det blir klart, men då kommer ni ju verkligen ha något som ingen annan har...läckert!!

Camillas nya hem sa...

Vilken fin blogg du har! Ska kika vidare lite... :)

Elzste sa...

Vad härligt ert hus verkar med olika prång och byggnader. Kul att följa med under arbetets gång. Hoppas ni får en skön helg.
Kram Elzie

Anna sa...

Ser framemot efter-bilden. Tack för brick-tipset men det ät nog ändå tyget jag vill ha!