onsdag 23 april 2008

Godmorgon!Stod och stirrade på mig själv i spegeln i morse, inte ett dugg utvilad efter några nätter med för dålig sömn. Det har varit mycket feber och hosta bland familjemedlemmarna senaste tiden. Så jag stod där, inte direkt redo att möta dagen. Då hör jag barnens sovrumsdörr skjutas upp och Lilltjejen kommer hasandes i sina vackraste barbietofflor, snuttefilten på huvudet som en "älm", älsklingsankan i släptåg och med världens leende i ansiktet. "Sovit gott!" konstaterar hon glatt innan jag ens hunnit fråga. Efter ett sånt morgonmöte kan man inte bli annat än på bättre humör! Lägg en stor mugg kaffe därtill och jag var (nästan) redo att möta dagen...

Senaste tiden har vi haft ett fantastiskt vårväder. Så mycket orken och febern tillåtit har vi varit ute och njutit av solsken och vårblommor i överflöd. Tjejerna, som innan varit bitvis fega utomhus, blir allt djärvare och klättrar på stenar, hittar på äventyrliga lekar och upptäcker den lilla skogen på andra sidan vägen. Under uppsikt men ändå i frihet.

Jag går loss med kratta och sekatör och gör trädgården öppnare och lite trevligare att vara i. Det är så skönt med trädgårdsarbetet eftersom det, till skillnad från allt hushållsarbete inomhus, inte finns några måsten. Ingenting har gjorts i trädgården på många år så det finns inget att underhålla eller försumma. Planen finns för hur trädgården ska se ut på sikt men det är inget vi stressar fram.

Sambon jobbar dock hårt på att bygga en ny lekstuga/gungställning till trädgården. Barnen är än så länge ovetandes men jag är säker på att den kommer att bli en succé! Bilder på det projektet kommer garanterat senare.

Nej, nu är det dags för dagens nästa stora mugg kaffe. Ha det gott!

9 kommentarer:

PiM sa...

Ha ha ha härlig kommentar, sådär innan du ens hann & blinka - skönt att NÅGON fått sova gott iaf ;) ha en skön dag idag... Ska snart ta min mugg & sätta mej i solen// PiM

Zäta sa...

Skönt att få trädgårdspyssla utan krav.
För mej löper trädgården just nu ifrån mej. Nya blad sticker upp och lägger sig ivägen för sekatören när jag ska fejja.
Det är så mycket jag vill hinna och göra.

Grodmamman sa...

Visst kan de lyfta ens dag de små liven! Härligt med trädgårdsarbete utan krav. Här börjar vi fundera på om det är dags att börja klippa gräset.
Kram

Arga Mamman sa...

Vilken liten gullunge... Jag log när jag läste och kände att jag riktigt kunde se henne framför mig... precis vad man behöver en sådan där morgon... Hoppas att ni får en skön helg! Kraaam!

Trollmor sa...

Åh, de kan de små liven! Några ord och så lyfter de hela tillvaron till rätt plats igen.
Visst är det skönt att man kan vara ute i trädgården och pyssla och njuta nu.
Ser fram emot bilder på ert projekt.
Ha det så bra!
Kram

RANA sa...

Sant, så sant! De underbara barnen är verkligen små solskensstrålar.

Jag vet hur det känns att aldrig få sova. För inte så länge sen satt jag och grät över att jag "a-haaaaldrig nå-hågonsin *hulk* fi-hick so-hooova..." Vännen. Det kanske inte hjälper dig nu, men det GÅR ÖVER. Även om det inte känns så.

Kram, Rana

Karin sa...

Vilken söt kommentar. Åh, trötthet är inte att leka med. Försök att tänk att det blir bättre! Tur att det är vår i alla fall.

Vår gård är lite som er med lite gjort. På ett sätt ganska skönt då man inte har massa måsten.

Zäta sa...

Vill bara kika in och önska en härlig Valborgsmässoafton och första maj.
Hoppas du får det riktigt bra, vare sig du sover eller ligger i trädgården och rensar ogräs.

Kram
Zäta

Hilajn sa...

Mysig start på dagen:) Vilken härlig överraskning det jobbas på hemma hos er!