lördag 12 april 2008

Uppdatering köksrenovering

Vad händer egentligen med köksbygget som jag berättat om tidigare? Det var ett tag sen jag skrev något om det men byggandet av det nya köket går i alla fall stadigt framåt även om det tar lite tid.

Innan jul var byggfirman klar med sitt arbete och de hade då reglat och gipsat väggar och tak samt lagt nya reglar i golv. Därefter tog vi över och min sambo lade den vattenburna golvvärmen och limmade gipsskivor ovanpå. Förra helgen var han klar med det och det var tur för i veckan kom golvfirman och lade klinkers!

Det här med att välja klinkers var det svåraste beslutet hittills i hela husrenoveringsprocessen. Eftersom vi ska ha samma golv genomgående i hall, badrum, kök och tvättstuga (ca 90 kvm) är det ju rätt viktigt att det verkligen blir rätt. Inte något man gör om på en helg direkt... Vi hade en klinkerplatta som ligger i sommarstugan att jämföra med eftersom golvet där är ungefär som vi vill ha det. Tyvärr fanns inga uppgifter kvar om leverantör etc av just det golvet så det var bara att ge sig ut och leta. Och det visade sig inte vara lätt att hitta ett passande klinker! Efter en hel del (i och för sig mysiga!) utflykter hittade vi till slut ungefär vad vi letade efter. Men så svårt ändå att veta hur det blir sen när det väl ligger på golvet!

Efter att de lagt plattorna, men ännu inte fogat, hade jag lite ont i magen ett par dagar. Golvet såg nämligen precis ut som jag inte ville att det skulle göra. När väl fogen kom på plats släppte i alla fall det magonda - det blev precis som jag tänkt!

Klinkersplattorna är terracottafärgade med oregelbunden kant, mäter 20x20 och är fogade med pärlvit fog. Så här ser det ut i en närbild!En bild på golvet och väggen som är till höger då man kommer in i köket från stora salen:Ungefär samma vinkel innan fogen var på plats då det såg ut så här:Skivorna som håller värmeslingorna på plats skruvades fast med en miljard skruvar!Det dröjer rätt länge innan vi kommer att börja använda det här köket. Samtidigt som det skall tas i bruk vill vi nämligen ha även salen (vardagsrum), trappan och läktaren färdiga. Det är ju inte så kul att behöva gå genom byggdamm för att nå köket direkt, som det skulle bli om vi börjar använda köket tidigare. Även om jag längtar tills vi fått mer färdigt i huset och kan börja njuta av allt renoveringsslit har jag ändå inte ett dugg bråttom. Det är nämligen oerhört praktiskt att leva så samlat som vi gör nu eftersom man har koll på barnen vad man än gör.

Och så är ju också drömmandet och planeringen en del av hela processen!

8 kommentarer:

Grodmamman sa...

Vad fint golvet blev! Jag tycker också om de klinkersplattorna som har oregelbunden kant. Vi har liknande i vår hall. Ser fram emot fler bilder på ert kök.
Kram

hem ljuva hem- helena sa...

Det där blir ju jättefint! Säger liksom ovan att jag ser framemot att få se fler bilder på ert kök! Skönt med din lugna och coola inställning till allt renoverande! Då kommer ni att orka länge till. (-:. Ha en härlig vecka! Kram!

Sagans Solsjö Under en vind sa...

Vad snyggt det blir! Ha en ny bra vecka! Kram!

Hanna - Den vita skolan sa...

hej hej. va kul att du hittade in till mig så jag hittade hit. Härligt att se att det finns fler med vansinnigt STOOORA projekt. Inte varje dag man stöter ihop med någon som har lika stort hus som en själv...fast ditt vardagrum tog ju priset =) Men visst är det så att man blir så van att ha stort att man inte upplever det som stort längre...enda gången det är stort är när man letar efter något.
Ha de gott

Ellas Inspiration sa...

Håller med dig! Planeringen är ju halva nöjet! Ha en riktigt mysig kväll! Kram Karin

Johanna at missfixtrix sa...

Kul att bygga, kul att få nytt kök... AVIS. Ha en bra kväll Johanna

Hilajn sa...

Vilket projekt ni håller på med. Golvet blev jättefint.

Anonym sa...

Vad flott det blir! Ser verkligen framemot att käka frukost i ditt nya kök. Nu när man har provsovit det romantiska gästrummet - även om det var utan tjusigast.