fredag 11 april 2008

Och fortsätter uppåt!

Det var kul att läsa kommentarerna på förra inlägget. Jag är uppenbarligen inte ensam om att tänka och känna som jag gör - vilket jag inte heller trodde! Det är nog så för alla att livet går lite upp och ned. Att stanna upp och tänka efter ibland är ändå nog så viktigt. Är jag den jag vill vara? Lever jag mitt liv på det sätt som jag innerst inne vill? Jag minns att jag strax innan studenten, då jag alltså precis var på väg ut i vuxenvärlden, lovade mig själv att aldrig nöja mig med mindre än det perfekta i livet. Allt skulle vara på topp annars var det inte värt något. Ja, såklart har inte allting alltid varit perfekt. För vad är "perfekt"? Det var ett rätt fånigt löfte till mig själv.

Jag läste en gång att någon hade som sitt motto att "var tid har sin sak". Det var oklart om personen ifråga vände på talesättet med flit eller om det var av misstag. Det bet sig i alla fall fast hos mig och låg och gnagde ett tag. Det var något med det som jag kände stämde så väl. För det är ju inte så att "var sak har sin tid" - jag menar, allt det man drömmer om eller planerar för kanske aldrig blir verklighet. Däremot är det ju så att var tid, eller livsfas om man så vill, innehåller såväl någon positiv som någon negativ sak. Och jag tror mycket på att livet ska ha sina faser som är olika till innehåll och tempo. Jag har svårt att förstå de som aldrig kommer ur sin studenttid till exempel. Det var jättekul då men hur kul är det i längden?

Just nu är jag i livets småbarnsfas och det är bara att gilla läget. Flera antydde i kommentarerna till förra inlägget att det blir lättare när barnen blir lite större och det tror (hoppas!) jag är sant. Mantrat: för varje dag blir de större för varje dag blir de större, har ofta gått på repeat i mitt huvud!

Och nog blir barnen större. Just nu är Stora Tjejen hos mormor och morfar där hon ska vara ensam hela helgen. I morgon ska mormor och hon gå på teater och café tillsammans och på söndag tar de två bussen och tåget hem till oss. Stora Tjejen tycker att det är så spännande! Vi körde dit igår eftermiddag och idag efter lunchen åkte jag hem med bara två av mina barn. Trots att det var ett kort besök för min del är det alltid så skönt att få komma "hem" en sväng. Jag hann också med en hel del, inklusive en liten shoppingtur i sällskap endast av en sovande Lillebror och nu på morgonen en helt ljuvlig thaimassage med olja. Det är utan tvekan den bästa massage jag någonsin fått, för första gången på länge känner jag mig inte totalspänd i hela kroppen. Det blir garanterat ett besök där nästa gång jag åker hemåt igen.

1 kommentar:

Grodmamman sa...

Du skriver så klokt! Jag håller med dig i allt du skriver. Härligt med lite massage, ren mammalyx!
Kram