onsdag 2 april 2008

Renovering i liten skalaNär vi renoverar och fixar något med huset är det oftast väldigt stora projekt som drar ut länge på tiden. För det första renoverar vi verkligen rubbet när vi tar oss an ett rum, inklusive byte av el och rör etc. Sen kommer det alltid massa grejer emellan och olika problem uppstår, så projekten tar ofta ungefär fyra gånger så lång tid som vi från början kalkylerat... Familjen Tidsoptimism - det är vi!

Nu har vi i alla fall lyckats med en liten renovering som faktiskt bara tog ett par dagar, precis som vi trott. Barnens sovrum (som var det allra första rummet vi helrenoverade) behövde nämligen möbleras om och fräschas upp eftersom Lillebror snart ska flytta in. Han har hittills sovit i vaggan i vårt sovrum men det är snart dags för honom att flytta in i spjälsängen. Lilltjejen har därför fått flytta vidare till en stor säng.

Första dagen tömde vi hela rummet och min sambo bättringsmålade de vita väggarna och de blå listerna. Jag måste verkligen passa på att slå ett slag för spåntapet som vi genomgående använder oss av på väggarna. Vi målar den vit och tack vare den naturliga strukturen kan man bara trycka in lite spackel och måla över skruvhålet när man tex hänger om en tavla. Kreativa barnexperiment på väggen är också bara att måla över... Dessutom är det billigt!

På natten sov tjejerna hos oss medan färgen torkade och dagen efter såpade jag trägolvet på förmiddagen och på eftermiddagen ställde vi in möblerna, hängde upp tavlor och skruvade hyllor. När kvällen kom var allt fixt och färdigt!

Där spjälsängen förut stod är nu skötbordet med klädförvaring för Lilltjejen och Lillebror placerad:Lilltjejens fina säng har funnits länge i familjen och är jättemysig för en liten tjej att sova i. Den står nu där skötbordet tidigare stått:Jag vet att många direkt skulle ha målat en sån här säng vit men jag tycker det är så vackert med de mörka trämöblerna och den kontrast som blir till det vita. Här hänger Lilltjejens virkade överkast på sänggaveln:Stora tjejen har ett nästan identiskt överkast på sin säng och de är fyndade på olika loppisar. Hennes säng står förresten kvar på sin gamla plats medan den stora fåtöljen fått flytta ut i vardagsrummet. Rummet är främst tänkt att sova i och det är inte mycket grejer som förvaras här inne förutom en korg full med gosedjur och tjejernas smyckesskrin:Spjälsängen är ännu inte på plats utan står på tork efter att ha limmats ihop en extra gång - den har blivit lite ranglig efter två barn... Så fort Lillebror sover lite längre på nätterna ska han få flytta in till sina systrar. Just nu vaknar han mellan två och fem gånger per natt, mamman skulle kunna vara piggare...

10 kommentarer:

Under en vind sa...

Vad fint det blev! Ibland krävs inte så mycket för att det ska bli som nytt!

Ha det gott, kram!

Arga Mamman sa...

Tack snälla för kommentaren! Du - jag kanske måste ändra strategi för mitt bloggande...? Är det månne bättre att fokusera på det vackra i livet än det som suger musten ur en...? hihi!

Kram till dig!

Zäta sa...

Tycker du gör rätt i att inte måla den vackra sängen vit. Gamla arvegods ska man va rädd om. Fina, gedigna möbler lever ju i flera generationer och det gäller kanske att tänka lite på vad nästa generation kan tänkas gilla innan man är för snabbt framme med penseln. Det är ju skillnad att måla en IKEA-möbel till exempel.

Härlig blogg du har, hittade hit via Arga mammans sida.

Må gott i stort och smått och välkommen till mej om du har tid och lust på http://blogg.zettervall.se

hem ljuva hem- helena sa...

Inte så lätt heller att hinna renovera så stora projekt när man har 3 barn i huset! Kul också med ett mindre projekt mellan varven.
Sängen är väldigt väldigt fin!
Jag älskar också kontrasten mellan mörkt trä och det vita.

Maria sa...

Jag tycker också att det är så fint med lite bruna möbler, speciellt om väggarna är vita!

Helena, Fläckvis Fint sa...

Hej! Vilken trevlig blogg du har. Det är första gången jag är här, hittade dig via Rana precis nu. Håller med dig om att sängen är så fin som den är, det vore synd att måla den vit tycker jag. Kul att läsa om hur det går till när ni renoverar. Går här och längtar efter att vi ska få tid och råd att ta itu med vårt lilla hem på allvar.
Ha en trevlig helg!
Hälsningar Helena

Anonym sa...

Jag är helt glad att lilla tjejen sover nu i min mormors säng. Ni har varit sa duktig med renovering av barnkammaren innan Lillebror ska flytta in.
Ha en trevlig helg!
Stor kram
Tine

Making it lovely sa...

Vad glad jag blev att jag hittade till din blogg:-) så många fina bilder du visar!

Ha de

Jes/Vita villa vila sa...

Hej vännen,
GRATTIS i efterskott ♥

Vilka underbara bilder både från firandet & renoveringen här! Sängen är bara sååå himla fin!

Vad roligt att du gillade stövlarna. Jag har köpt dem i en butik som heter Uni & märket heter Småfolk!

KRAM Jes ♥

Ann-Catrin / finthemma sa...

Stort grattis i efterskott.. vilken mmysig blogg du har... kul att jag hittade den..alltid roligt med lite nytt och fräscht!
Underbart rum din lilla flicka har..håller med dig om att det mörka är snyggt mot det vita!!
ha det gott kram A-C