tisdag 17 februari 2009

En skvätt grädde

Här kommer dagens husmorstips...;) När du har en skvätt grädde över (eller som i det här fallet en "skvätt" på 5 dl) är det perfekt att frysa ned det i en istärningsform.


När tärningarna frusit färdigt lägger man dem i en plastpåse som förvaras i frysen. Sen är det enkelt att förhöja smaken på t ex en sås eller en soppa genom att plocka fram en eller ett par tärningar ur påsen och stoppa direkt ned i grytan. Perfekt!

ps Glöm inte att ta dem ur istärningsformen när de frusit klart så ingen annan familjemedlem misstar sig - det smakar inte lika gott med en skvätt grädde i coca-colan eller drinken...

3 kommentarer:

hem ljuva hem- helena sa...

Tack för tipset. En jättebra idé! Ska försöka att komma ihåg det bara.

Nina sa...

VIlket bra tips, det skal jag testa nästa gång :-)

Karin sa...

Så bra tack!