söndag 9 september 2007

Härlig helg

Helgen har varit underbar! Efter några tuffa dagar i veckan, med Stora Tjejen på sitt allra trotsigaste och trilskaste humör, har lugnet återigen lagt sig. I går kväll njöt vi av några sköna timmar tillsammans med en annan familj med barn i precis samma åldrar som våra. Ni som har småbarn vet själva att man aldrig riktigt i förväg kan veta hur situationer ska bli. bland klaffar det och ibland är det kaos. Igår kväll var det precis så som jag drömmer om att det ska vara! Vi åt hemlagad pizza och alla barnen satt på sina stolar och åt glatt innan de sedan smet iväg för att leka och vi "vuxna" kunde sitta kvar och prata. Vi tittade bara till dem då och då och fick medla i några konflikter om vem som hade vilken leksak först... Nu när man inte längre kan dricka rödvin halva nätterna är såna här middagar ett bra substitut! Dessutom är det ett plus att man trots allt kommer i säng tidigt för barnen har ju tyvärr ännu inte lärt sig vad sovmorgon är.

Denna tidiga morgon använde jag till att åka iväg ett par timmar till simhallen, alldeles ensam. Det var ljuvligt att få känna sig viktlös i vattnet efter att annars mest känna mig stel och klumpig nu när det bara är några månader kvar av graviditeten. För att inte tala om hur ljuvligt det var att få duscha ifred, basta ifred, klä på sig ifred...

På hemvägen tittade jag in på en loppis och fyndade lite spets. Har blivit så inspirerad av att göra något roligt med det efter att ha sett alla fina saker som andra bloggare gör! Annars har det inte varit så mycket pyssel men mina fönster har i alla fall blivit av med sommarens pelargoner och i stället fått sig lite sköna höstblommor. Det här är köksfönstret:



Även krukan på trappen står i höstskrud:



Det är medvetet taget så att det inte går att se hur själva trappen ser ut... Den håller nämligen på att falla sönder och ska (snart, snart, jag vill snart!) rivas och ersättas av en ny veranda och entré runt hörnet. När det är klart kan ni få se en "före-bild" på hur hemskt det ser ut nu!

En skön vecka önskar jag dig som läser det här!

7 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Låter som om du har haft en skön helg!! Ta med dig lugnet in i nästa vecka, det ska jag försöka göra...Kram!

Skatan sa...

He-he...vem tar inte bilder medvetet...det vill säga så att inte allt elände syns? Jag höll på att slå ihjäl mig idag när jag skulle försöka göra ett inlägg utan att visa fönsterbänk, fönster och element...

Vackert har du arrangerat inför hösten!

kram.

Spets och snor sa...

Ingen dålig höstskrud i den där krukan! Tackå för krya på hälsningen. *snörvel*

Anonym sa...

Låter som vår bro.... Jättefina blommor du köpt i krukorna!

Anonym sa...

Vad fint du har fixat och donat...just nu är min trädgård lite av ett dåligt samvete... och när jag ser din fina utekruka får jag ännu sämre samvete, nä, jag menar inspiration!! kramar PS nu lägger jag in dig som favorit, OK?? DS

Eva sa...

Det låter som du haft en skön helg. Vilken fin höstkruka du har. Känner att nog måste ta itu med de risiga blommorna ute.

Tingeltangel sa...

Så fint du gjort, både i fönstret och på trappan. Det klart man försöker ta bilden så att bara det man vill visa upp syns. Lite frihet måste man få ha.