söndag 30 september 2007

Vi shoppar Cult för pengarna



Ljusstaken som är på bilden här ovanför, och som också fanns med på bilden till förra inlägget, är en av mina absoluta inredningsfavoriter här hemma. Den kommer från Cult och består av fyra separata delar - två för plantering och två med hållare för vardera två ljus. Egentligen är den nog tänkt som en adventsljusstake men jag plockar fram den då och då under året och dekorerar den beroende på årstid och högtid. På bilden är planteringsdelarna fyllda med lönnblad från trädgården och runt ljusen har jag lagt mossa, kastanjer och några små fuskäpplen. I dag bytte jag dock ut löven som blivit brandfarligt knastertorra och fyllde på med ekollon jag plockade i kompisarnas trädgård. Dom hade inget alls emot att jag fyllde en påse och tog med mig eftersom de har ett gigantiskt ekträd på tomten och ekollon över halva gräsmattan!

Jag älskar att ljusstaken går att variera i det oändliga dels genom vad man dekorerar den med och dels genom hur man placerar de fyra delarna i förhållande till varandra. Dessutom har vi två uppsättningar så alla möjligheter finns!



Vi köpte den på båten när vi var på väg ner till Tyskland för att fira jul förra året. Det var en riktig sån där oväntad underbar spontanshopping som bara händer ibland! I ett rum de kallade för "Julmarknad" eller nåt liknande fanns det mängder av Cult-grejer till halva priset och sambon, som också älskar Cult, och jag plockade på oss massor med grejer så nu finns ett litet förråd som är perfekt för presenter eller när man vill dekorera hemma. På vägen tillbaka fanns en del kvar så då shoppade vi såklart loss lite till... Typiskt - när andra fyller bilen med billig öl och sprit shoppar vi Cult för pengarna!

I dag har varit en strålande höstdag som vi spenderat utomhus till största del. Dagen avrundades med bästa Bolibompa som visas i veckan - Fem myror. Till och med Lilltjejen sitter spänt och bokstaverar när namnen skrivs! Det är så skönt med gamla TV-produktioner som verkligen tar tid på sig att visa olika saker - inga snabba MTV-klipp här inte! Stora Tjejen fick DVD-boxen med Saltkråkan när hon fyllde 2 år och den har vi tittat på otaliga gånger här hemma. Det är samma sak där, när Tjorven leker kurragömma med Båtsman får man se hur hon gömmer sig på tre olika ställen och sedan också hur Båtsman också letar efter henne på dessa tre ställen. Saker och skeenden tillåts ta tid. Jag tror faktiskt inte att TV är lika "skadligt" för barn när man tittar på den här typen av program.

Vill önska alla som kikar in här en jätteskön kommande vecka! Det är så kul att jag får kommentarer - tack! - och från många olika personer. Det ger mig ju chansen att hitta ännu fler mysiga bloggar!

Till sist ännu en bild på ett dekorerat ljusfat. Den här står på sekretären i vardagsrummet och är också en sådan pryl jag dekorerar olika beroende på årstid och högtid. Just nu med lönnlöv från trädgården, några kastanjer och en tunn girlang med pärlor jag fyndat för länge sen på Indiska.

11 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Så fint du dekorerat och va bra att den kan varieras så! Själv äger jag inget från Cult....eller jo förresten jag har en vit kula (snöboll) som man kan lyfta på locket och tex ha godis i! Den kommer fram till advent! Må gott! Kram!

Anonym sa...

Massor snyggt! Kul att få lite andra tips på hur ljusstaken kan användas och inte bara under julen. Kram Maja

Julias vita drömmar sa...

Så jättefint. Jag äslar verkligen hösten :)

Kram

hem ljuva hem- helena sa...

Vilken jättesnygg ljusstake! Den måste vara väldigt fin till advent. Fina dekorationer du gjort också!! Jag gillar också Cult! De är enkla och stilrena, vilket passar mig perfekt.
Mina barn älskar också "Fem myror..."!! Det känns som ett jättebra barnprogram. Min dotter är dessutom "kär" i Brasse!(-:

Anonym sa...

Det finns ingen speciell hemsida gällande tavlorna utan vill man se mera kan man gå in på min länk till Konsthörnan och fråga konstnärinnan direkt =)

Anonym sa...

Jätteroligt du gillar mina tavlor.
Du kan gärna maila mig på konsthornan@yahoo.se så kan jag skicka mer info.

Tingeltangel sa...

Vilka fina arrangemang du gjort med Cult-ljusstakarna. Jag gillar Cult så mycket när jag ser det på bild men lyckas aldrig hitta något fint att köpa. Kan tänka mig att det blev fint med ekollon också.

Tidsmästarinnan sa...

Det var kul att se hur du har gjort, jag har inte riktigt upptäckt Cult tror jag - måste undersökas!
Visst är det härligt när man kan fynda sådär :)
Hoppas du får en mysig höstvecka!

Anonym sa...

Hej! Vad fint du har gjort!!

DU, får jag be dig att du kontaktar mig på skrotmajasblogg@hotmail.com

Jag hittar inte din mejladress någontstans och skulle behöva komma i kontakt med dig. Ingenting farligt :)

Kram.!

Nygammalt sa...

Fint dekorerat.
När andra har druckit upp sin öl och sprit så har ni era Cultsaker kvar! =)
Trevlig kväll!

Anonym sa...

Hej! Hittade hit via Helena (hem ljuva hem). Vilken härlig blogg du har- massor av fina bilder och mycket roligt att läsa, jag kommer tillbaka :)!