fredag 5 september 2008

Frankrikesemester


Två veckor tillbringade vi alltså i södra Frankrike. Vi var i samma region på semester för ett par år sedan men bodde då ganska isolerat uppe i bergen. Nu ville vi i stället bo i en stad och sökte oss till Uzès som vi verkligen fattade tycke för sist.

Uzès var lika fint som vi mindes det. Staden är inte speciellt stor men det finns många affärer och restauranger och en hel del turister - fler än vi gillar ju stan... Det är ändå långt ifrån en renodlad turiststad utan vardagslivet pågår också för fullt. Vi hyrde ett hus som, trots en hel del skavanker, visade sig vara perfekt för oss. Bara några minuters gångväg från centrum men det kändes som på landet med en vinodling precis bredvid, en liten trädgård och så vår egna pool!


En hel del tid tillbringade vi i Uzès med poolbad, hemmalek, besök på marknaden och strövtåg i den gamla staden bland alla stenhus längs vindlande trånga gator.
Då och då gjorde vi utflykter till andra städer, som Nimes, Avignon och Alès, där vi promenerade omkring på lika trånga gator och marknader. Vi väckte uppmärksamhet där vi kom - mamma, pappa, farmor, stor hund och tre små barn varav två i dubbelvagn. Lillebror strålade som en sol och log glatt mot alla vi mötte! Man kan tycka att folk skulle bli irriterade på oss och all plats vi tog men i stället var alla hjälpsamma och lät oss komma förbi, berömde vår vackra hund och tyckte barnen var så söta. Att fransmän skulle vara otrevliga är ett oförtjänat rykte.Det blev en hel del shopping (några påsar på Petit Bateau såklart - min absoluta favorit för barnkläder!) och några timmar på caféer och restauranger.
Jag lärde mig också att virka!


En semester precis i min smak!

4 kommentarer:

Wauf sa...

De här två inläggen är nog de finaste i din blogg. Jag älskar dig! Tack för den bästa semestern hittills!

Trollmor sa...

Vilken härlig resa ni verkar ha haft! Det låter verkligen mysigt.
Önskar en trevlig helg!
Kram

hem ljuva hem- helena sa...

Vilken superhärlig resa ni verkar ha haft! Jättefina bilder och roligt att läsa om din sambos mormor och de utflykter ni brukade göra tillsammans med henne. (Låter som att hon var en riktig krutgumma).
(-:
Hoppas att ni haft en riktigt bra helg!
Kram!

Zäta sa...

Vad underbart ni verkar ha haft det. Nu vill jag också semestra i Frankrike nästa sommar!