måndag 15 september 2008

På långpromenad med nya cykeln

I går var en riktigt fin söndag. Först fick jag sovmorgon (det händer verkligen inte ofta och jag älskar sovmorgon!) och sen gick hela familjen på långpromenad tillsammans i solskenet. Eller, "tillsammans" är kanske mycket sagt - Stora Tjejen har fått ny cykel så hon var oftast en bra bit framför!Pappan joggade bredvid när det behövdes och peppade när det behövdes, vilket var rätt ofta!Vi gick den långa rundan runt sjön, en dryg timmes promenad, och var benhårda med att hon skulle klara sig och cykeln själv. Det resulterade i en hel del gråt och skrik emellanåt men det var också en mycket stolt tjej som bromsade in sin cykel framför huset efteråt. Hon har hittills cyklat omkring på en liten cykel med stödhjul så det var hög tid att byta upp sig till en modell större. Hon klarade också av att cykla utan stödhjulen nästan på en gång så nog var det dags. Min stora tjej!

Rundan runt sjön är fantastiskt fin. Det är en handikappanpassad del av en vandringsled så det är inga problem att ta sig fram med stora dubbelvagnen eller cykeln.


En liten rastplats med vindskydd och brygga finns också där det är perfekt att stanna och vila med lite fika! Jag vet inte vad som är bäst, promenaden eller fikat...

4 kommentarer:

Zäta sa...

Vilket bra sätt att ta tillvara på bästa-vädret-dagen.

hem ljuva hem- helena sa...

Vilken skön promenad och cykeltur ni verkar ha haft!
Nelly har också lärt sig att cykla utan stödhjul nu i sommar, men nu under senare delen av sommaren har det tyvärr inte blivit något cyklande alls för hennes del. Det finns liksom ingen "naturlig" cykelväg för henne i närheten där hon kan öva så vi borde också göra en cykelutflykt snart!!
Hoppas att du har det bra. Kram!!

Karin sa...

Ser ut att ha varit en riktigt härlig familjedag ute. Man får passa på att njuta av fina höstdagar.

Karin sa...

Tack!! Mår oförskämt bra.