fredag 12 september 2008

Med småbarn i köket

Nog för att det var härligt med semester, men det är bra skönt att vara hemma också! Det tycker speciellt Lillebror som har det mycket bättre hemma än i bilstolen på långa bilfärder eller i barnvagnen på otaliga strövtåg. Inte någonstans där vi var fanns riktigt bra krypmöjligheter utan det var trappor, avsatser, farliga eluttag och prylar att stoppa i munnen eller välta omkull.

Mycket burkmat blev det också när Mamma ville ha semester från spisen! Nu har jag kommit igång igen i alla fall med att laga egen mat till Lillebror. Stora Tjejen fick nästan enbart hemlagad mat men småsyskonen har fått kalasa på burkar lite oftare än vad jag egentligen vill... Fast det är ju så enkelt!

Jag tänker så här; potatis/ris/pasta/couscous och någon form av kött och två grönsaker.Koka allt i liten kastrull och mixa med stav tillsammans med lite fett. Klart!Det är ju faktiskt superenkelt. Jag har aldrig brytt mig om att göra stora satser som jag fryser in utan lagar 2-3 portioner som jag serverar under ett par dagar. I frysen har jag däremot infrysta portionsbitar med kött (typ grytbitar) eller bollar med köttfärs som är lätta att ta fram och lägga direkt i kastrullen. Och det dröjer inte länge nu innan Lillebror kan äta samma mat som vi äter!

Det märks på fler sätt i köket att lillkillen börjar bli riktigt stor! Vår snygga lösning för att förhindra att kökslådorna dras ut är tillbaka...Fast köket är ändå så fult att skohorn i lådhandtaget varken gör till eller från... På fredag nästa vecka kommer vårt nya kök hem till oss - åh, vad jag längtar tills allt blir färdigt! Byggandet är i full gång!

2 kommentarer:

Trollmor sa...

Känner igen den där skohornslösningen :-)
Vad roligt med ett nytt kök!
Trevlig afton!
Kramar

Anna sa...

Toppbetyg för dig som lagar egen barnmat!
Det gjorde jag också (och jag var den enda jag kände...), men oj så mycket godare det blir och så skönt det är att veta vad som finns i maten.
Keep on cookin´ :)