onsdag 24 september 2008

Lekhörna utan leksaker

I helgen fick vi nog. Efter alltför mycket bråk och tjat om städning av leksaker och prylar gjorde vi verklighet av hotet att plocka bort alla leksaker om inte tjejerna hjälper till att hålla ordning på dem.
Ett antal flyttkartonger fylldes och kvar blev i princip en låda med duplo och gosedjuren.

Tanken är att de ska få tillbaka grejerna lite i taget så länge de håller ordning. I måndags gick det inget vidare men igår städade de upp fint så nu har böckerna fått flytta tillbaka in i hyllan...

Låter det hårt?! Hur tänker du kring barn och deras prylar? Hur gör ni rent praktiskt i er familj med barn och städning? Det vore jättespännande att få veta!


ps Bilderna blev ruskigt dåliga men med halvtrasig kamera och gammal dator blir det just nu inte bättre!

3 kommentarer:

hem ljuva hem- helena sa...

Hej vännen. Tack för din gulliga kommentar hos mig. Den värmer!
Coolt att ni gjort allvar av hoten att plocka bort barnens leksaker. Det är kanske så man måste göra om de ska börja hjälpa till någon gång. Här plockar de heller inte undan något själva i första taget. Men det är inte lätt det där hur man ska förhålla sig, man vill ju inte tjata hela tiden och så går det ju så mycket fortare om man gör det själv... trots att man vet att man då gör både sig själv och dem en björntjänst!!

Karin sa...

jag vet en mamma som säger. Om fem minuter slänger jag bort allt som inte ni städat undan och då brukar det bli fart på ungarna!

Livet i träsket sa...

Jag har också "slängt" ungarnas grejer. Tog en stor sopsäck och kastade in allt som inte var undanplockat på utsatt tid. Det är nog viktigt att rensa ofta bland deras grejer och plocka bort lite, de har så ofantligt mycket...men det är en jobbig sak, det här med ordning i barnens rum!