torsdag 29 januari 2009

Liten fotograf

I julklapp för drygt ett år sedan fick Stora Tjejen en alldeles egen digitalkamera. Rosa skulle den vara och så fick det bli. Sen dess har många kort tagits. 
Det är spännande att se vad hon väljer att ta kort på. Många kort har det blivit på hennes egna fötter, olika vardagsföremål, inredning och på syskon och gosedjur som får agera modeller. Det blir ett sätt för oss att få ta del av vad hon ser som viktigt och vackert i hennes värld.
Hon var inte ens 4 år fyllda men vi valde i alla fall att köpa en riktig kamera som tar bra bilder. Risken finns förstås att saker går sönder i händerna på ett barn. Vi tyckte ändå att känslan av att få göra det på riktigt uppväger. På samma sätt resonerar vi med tex kritor, pennor och ritpapper. Det är roligare att skapa när materialet man använder är av bra kvalitet. Slutresultatet blir ju då också bättre vilket ger en större lust att skapa vidare! I gengäld får man köpa färre saker - vilket ju faktiskt inte är så dumt när det gäller såväl miljöaspekten som när det kommer till städning av alla prylar.

Hur resonerar ni i er familj? Köper ni många, lite billigare saker, eller väljer ni att satsa på några få som får kosta lite mer? Det vore spännande att veta hur andra tänker!

3 kommentarer:

isabels värld sa...

Hemma hos oss blir det nog lite både och. Jag köper gärna kvalitetsgrejer men en hel del billigt blir det också. Min stora tjej går i mammas fotspår och älskar att fota, rita och pyssla. Hon älskar t ex alla de där pysseltidningarna i affären där man får en present med som alltid är rena skräpet =) Hon fick överta vår gamla digitalkamera när jag köpte min systemkamera och hittills har hon lyckats hålla den hel fast man är lite nervös när hon far runt och fotar med den =)

Vilken fin och trevlig blogg du har!!!

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Vem vet som vuxen kanske det blir fotograf.
Kram Lotta

Karin sa...

Smidigt med digitalkamera då kan man ju fota för fullt. Annat var det då vi var unga :)