måndag 5 januari 2009

Nya tiderLagom till jul hade vi tio nya fönster att fixa fint och hemtrevligt i. Det är rätt mycket. Adventsljusstakarna och de traditionella julblommorna fyllde ju upp en del plats men sen fanns ändå ett antal krukor att fylla. Jag hade ingen större lust att åka till blomaffären och köpa nytt för en dyr slant utan tog mig i stället en tur tillsammans med barnen i "vår" lilla skog. Granris och blåbärsris i krukor och vaser gjorde susen!

Jag hade egentligen tänkt att göra det mer juligt med vackra band och annat men tiden räckte inte riktigt till och det är bra, för nu står det sig fint även in på det nya året. Det känns mer vintrigt i fönstren än juligt. Turen till blomaffären kan vänta en stund till.

Under hösten när vi ägnat all tid till att renovera huset har det sociala umgänget verkligen fått stå tillbaka. Men nu är det nya tider och vi tar igen det vi missat! Förra veckan bjöd såväl på nyårsfest hos kompisar i närheten som en helg i Stockholm. Vi var på Disney on Ice i Globen tillsammans med min kusin och hennes familj och sov sedan över hos dem i deras nya fina lägenhet. De fem barnen i åldrarna 0-4 år lekte för fullt och hade jättekul tillsammans! Vi vuxna kunde ägna oss åt att försöka äta upp deras lager av ostar och choklad... 

4 kommentarer:

hem ljuva hem- helena sa...

Så fint ni gjort i fönsterna!! Smart att ta vara på det vackra och dekorativa som naturen erbjuder, för det är rätt så dyrt att gå till blomaffären.
Ha en bra Trettondagsafton! Kram!

Karin sa...

Det blev ju jättefint. Kostar ju en hel del med blommor också. Vänta tills det blir lite mer vår.

Karin sa...

Tack för förlossningspepp!

Anonym sa...

Gårdagens telefonsamtal gjorde susen! Det finns liksom ingen som kan läxa upp mig som du gör. Konstruktiv uppläxning kanske vi kan kalla det för?!

Som ett resultat sitter jag nu på jobbet i samma kläder som igår - och utan smink.

Så kan det gå.

KRAM KRAM!