onsdag 7 januari 2009

Rätt klädd för rätt tillfälle

Senaste tiden har jag skaffat mig flera par nya raggsockor. Det passar så bra att ha på sig det här hemma. Såklart, tänker du, att man behöver varma sockor i en stor gammal träkåk med dragiga golv. Fast nu är det snarare så att jag svettas om fötterna i raggsockorna, vi har nämligen inga problem alls att få upp värmen i huset. Men det passar liksom så bra till själva känslan i huset. När man sitter framför elden på kvällen eller när man bakar bröd eller lagar varm oboy till frukosten i det nya fina lantköket. Då passar det bäst med klänning, tjocka strumpbyxor och raggsockor. Ute är det snö och kallt och mina innemysartjejer pysslar och ritar eller bygger kojor av filtar och stolar - barfota såklart...

3 kommentarer:

Karin sa...

Låter pittoreskt. Jag kan riktigt se dig framför mig.

Tingeltangel sa...

Vad roligt att du lämnade n kommentar till mig så att jag hittade tillbaka hit. Det var så länge sedan... Vilket underbart kök ni har byggt. Wow!

hem ljuva hem- helena sa...

Förstår precis vad du menar med att det passar till känslan i huset!
Mina barn är också barfota inomhus. De drar av sig sockarna så snart de kommer innanför dörren. Själv går jag alltid i raggsockar här hemma. Jag är ju så himla frusen, och hos oss stämmer det väl att vi har gamla dragiga och kalla trägolv- särskilt i köket där man vistas mest!
Kram!