måndag 27 augusti 2007

Barnens lekhörna

Här fortsätter jag rundturen hos oss! Ni har redan tittat in i barnens sovrum och nu får ni se deras lekhörna, som ligger i hallen alldeles utanför deras sovrum. Lekhörnan är inte så stor men rymmer mycket och de leker gärna där. Välkomna!Ett litet bord med stolar finns där:Många krokar är uppsatta i barnens höjd:Högre upp på väggen sitter ett snöre där man med små klädnypor kan fästa teckningar och vykort:Barnen har en egen affär:Bredvid affären står en liten spis och i kombination med bordet och stolarna kan man leka affär, café, restaurang och "mamma, pappa, barn":En stor hylla är praktisk eftersom den slukar det mesta vad gäller böcker och leksaker:Högre upp förvaras sådant som de inte direkt ska komma åt och det som finns längre ner kan gärna rivas ut! Att den har skjutdörrar är perfekt. Mycket hamnar bakom dörr vilket ger ett lugnare intryck i det lilla rummet samt gör det dammfritt:Uppepå skåpet kan fina presenter tjejerna fått få "synas men inte röras":Tjejerna leker gärna med sina dockor. Dockvagnen hade redan Farmor när hon var liten:Kul att du hälsade på och välkommen åter!

8 kommentarer:

Thea sa...

Oj så fint och så många fina saker de har !

Uppe på vinden sa...

Gillar barnens lilla affär allra mest! Visst är det bra med lekrum utöver barnens sovrum!!! Plats kan de aldrig få för mycket av! Kram!

Arga Mamman sa...

Hej Anna! Tack för titten! Hoppas du mår gott på din vita soffa - jag hälsar snart på igen! Kram!

eva sa...

Vad fint, blev lite sugen själv på att leka. Förstår att flickorna gillar att vara där.

www.tapeterochteak.blogg.se

Karin sa...

Väldigt kul att få följa någon annan som också renoverar mer än att bara tapetsera. Jag säger golvgips, spackel, spackeldamm, uppbrutna golv och jag antar att du nickar igenkännande! :)
Fint lekrum, vi ska fixa iordning vi med så lilleman har någonstans att leka.

Anna sa...

Kul att ni hittar hit och vill kommentera, tack! Själv har jag läst bloggar länge och nästan aldrig kommenterat men nu märker man ju hur kul det är att få dem... Roligt också att ni gillar barnens lekhörna!
Ja, Karin, jag nickar igenkännande och tänker på förra sommaren då sambon renoverade hela övre hallen (där lekhörnan är en del). Barnen, och då inte heller jag, kunde inte vara hemma på tre veckor eftersom det inte fanns något golv. Och då snackar vi att det inte ens fanns bjälkar eftersom de byttes ut... Så skönt att den fasen är förbi! Nu sker mesta renoveringen i rum där vi ännu inte bor så vi slipper leva mitt i byggdammet. Fast det roliga är ju att när det är klart glömmer man ju (nästan..) hur jobbigt det var!

Thea sa...

Hej. Du undrade om kollagen. Jag gör dem i Microsoft Photo Premium, ett program som jag hittade i min dator. Man får fixa och trixa sig fram, lär sig nåt då och då.
Ha det gott!

Eva sa...

Du hade frågat på min blogg angående vårt köksbord i ek.
Den är 240 cm lång och 100 cm bred, heter Ekenäs.