torsdag 30 augusti 2007

Lyckans doftSköna dofter gör mig verkligen lycklig. När jag var liten ville jag jobba i en blomsteraffär bara för att det luktade så gott. När jag nu planerar min trädgård är det de ljuvligt doftande växterna jag spontant tänker på - schersmin, lavendel, pion och kaprifol. Jag älskar att man i hela badrummet känner doften av "Summer Hill" från Crabtree & Evelyn för att det är den som ligger i tvålkoppen på handfatet.

De bästa tvålarna är dock de franska från Roger & Gallet. Inte för att tvätta sig med egentligen, utan för att lägga in i garderober och linneskåp, minst lika vackert och väldoftande som sydda påsar. Jag köper tvålarna i tre-pack och då får man dem i en ask, perfekta att lägga trådrullar eller presentband i. Och doften finns kvar.Då blir det sann vardagslycka att få sy i en knapp eller slå in ett paket...

5 kommentarer:

Eva sa...

Oj vad härliga de såg ut. Vart kan man köpa sådana?

faster atta sa...

Hej! Vilket fint hem ni skapar! Huset verkar ha stor potential, va kul! Får ni till allt som ni tänkt er, eller blir det nya beslut under vägen?

Ska bli roligt att följa er renovering!

Karin sa...

Bra tips! Toffelhållaren inklusive tofflor finns på Ica Maci för 99:-

Anna sa...

Eva: Har köpt mina i Frankrike. Aldrig sett dem i Sverige, men har iofs inte heller letat aktivt... I Frankrike finns de på de flesta "Pharmacie", deras apotek som har stort utbud av tvålar, parfym etc.

Faster Atta: Tack! Hmm, var tvungen att tänka till - blir det som vi tänkt, blir det nya beslut på vägen? Ja, såklart, det är ju en process. Vissa saker man tänkt funkar inte och då får man tänka om. Fast jag upplever det inte som att vi måste välja bort saker utan helt enkelt tänka om och ändra sig till det som funkar och många gånger blir det faktiskt bättre än den ursprungliga idén!

Karin: Ska kolla upp den där toffelhållaren!

Kul att ni kommenterar!

Rotmosmor sa...

Jag älskar också doften i blomsteraffärer. Jag läste någonstans att vissa petunior luktar "blomsteraffär", men de jag har träffat på har inte doftat så mycket.:(
Jag brukar hänga upp torkad lavendel för att få väldoft inne, eller hälla några droppar eterisk olja i t.ex. handfatet när jag har städat.
Du har så fina bilder på din blogg!