lördag 25 augusti 2007

Lördagskväll med bygge

Medan jag har kämpat med att få barnen att somna - det var många vändor med "törstig" - har sambon jobbat på med att få upp våtrumsgrunden i det som ska bli fotoframkallningsrum samt, i slussen, toa för övernattande gäster. Jag tänkte visa några bilder på hur det ser ut hos oss i kväll och förmodligen kommer jag på köpet att skrämma iväg några som eventuellt tittar in här för att få inspirationsbilder på vackra inredningar... Men det kommer att bli fint, jag lovar!

Vi köpte huset för snart fyra år sedan och har renoverat en hel del själva. Eller rättare sagt har min sambo renoverat och jag varit gravid, ammat och stått för marktjänsten. Det började dock kännas hopplöst efter ett tag. Det här är ett jätteprojekt; ett gammalt föreningshus på ca 400 kvm med massor av potential men som behöver fixas från grund till tak. Ett tag kände man sig ganska fånig när man visade släkt och vänner runt med kommentarerna "Och här ska det bli ett stort badrum med bastu och här ett lantkök i Provencestil!" i det ena rummet mer nedgånget än det andra. Vi beslutade därför att ta hjälp av en byggfirma som gör grovjobbet åt oss och det har verkligen gett resultat! Vi har haft tur med en byggfirma som finns i samhället som är både pålitliga och skickliga hantverkare. Huset ska ju vara vårt livs investering och glädje, inte ett evighetsprojekt som hela tiden hänger över en och aldrig blir klart! Nu ser vi en ljusning även om det fortfarande är massor kvar att göra.

Projektet just nu är den gamla scenen. Här ska vi ha plats för "hobby och pyssel", ett slags ateljé för kreativt skapande. Scenen ska också gå att använda som scen och då öppnar man upp de vikväggar som kommer att finnas i öppningen ut mot salen.

Kortet är taget från ena änden av den gamla salen och det är alltså den man ser i förgrunden. Salen kommer efter renoveringen att vara vårt vardagsrum.Det andra kortet visar scenen från ett annat perspektiv:Här inne blir det alltså toalett och innanför det ett mörkerrum för fotoframkallning:På golvet har vi lagt in en grå gummimatta som vi är otroligt nöjda med:Sådana golv brukar finnas på t ex flygplatser och är alltså ordentligt slitstarkt vilket är perfekt i ett rum där man kommer att springa med skor, renovera cyklar och såga och måla. Dessutom är det ljuddämpande och faktiskt riktigt snyggt!

Genom spiraltrappan kommer man till övervåningen där gäster kan sova, gärna många nätter!De två gästrummen ska inredas i en romantisk respektive en "stars & stripes"- stil. Förhoppningsvis är de rummen ganska snart färdiga för det roliga - inredningen!

Och förresten, vill du ha "före-bilder" av scenen så scrolla ned till inlägget Första bilderna...

2 kommentarer:

Nilla sa...

Fullt medveten om att detta är ett äldre inlägg - men den gråa flygplatsgummimattan du har - var har du köpt den? Jag letar med ljus och lykta efter just en modellen...

Mvh
Nilla

Anna i den vita soffan sa...

Sök "norament" på google. Superbra golv! Kan helt klart rekommendera det. Vi beställde och fick det hemlevererat. Hade sedan en golvfirma som la det åt oss. Lycka till!