tisdag 21 augusti 2007

Den vita soffan

Jag måste ju visa min soffa, den som fått bli del av namnet på min blogg:


Inget speciellt egentligen, en vanlig Ektorp hörnsoffa. Men den är så skön! Och det är så mysigt att ligga i den och filosofera eller se på en film eller läsa en bok eller tidning eller prata i telefon eller titta på när barnen bygger BRIO över hela vardagsrumsgolvet eller ta en liten tupplur eller dricka en kopp thé eller... ja, ni förstår.
När man ligger i soffan hamnar detta i blickfånget:


Den står i vårt nuvarande vardagsrum, ett rum som vi renoverat totalt och som senare ska bli vårt sovrum. Därför består en vägg av garderober som min sambo platsbyggt. Den slukar just nu alla våra böcker och skivor men skall i framtiden inhysa kläder och väskor:


Rummet är typiskt för hur vi inreder med vita väggar, ljusa såpade brädgolv och färg på snickerierna. I detta rum har vi valt en mild grön som är harmonisk och bidrar till en lugn atmosfär i rummet. Garderobsväggen bildar en fondvägg, vilket inte var uttänkt från början men som blev väldigt fint.

Sekretären är gammal och passar också den in i den stil vi vill skapa i vårt hem. Här är det tänkt att vi ska sitta och skriva brev för hand men eftersom det alltid är en enda röra inuti blir det knappast några brev skrivna och ni får inte heller se den öppen...Uppepå sekretären står några saker som jag tycker är fina. Den fyrkantiga skålen är ett loppisfynd som passar in så bra färgmässigt i rummet och damerna köpte jag på en mysig shoppingrunda i Arboga tidigare i somras. Jag är svag för rosa, inte min sambo däremot, så jag får smyga in det på detaljer här och där... Nån som känner igen det?

2 kommentarer:

Thea sa...

Soffan är jättefin (vill oxå ha tyg!), Ektorp är sköna att sitta i också. Gillar verkligen platsbyggda garderoben också, som en fondvägg som du skriver, och så mkt bra förvaring.

Karin sa...

Vilket fint rum och soffan har hög slappar-varning! Ser både skön och fin ut.