fredag 24 augusti 2007

Barnens sovrum

En grej jag älskar med bloggar jag läser är ju att få kika in och se hur andra har det hemma hos sig. Som ett slags oändligt inredningsmagasin, utan all produktplacering. Jag tänker ju inte vara sämre här utan bjuder in er att hälsa på hos mig! Jättekul att några faktiskt har hittat hit och tack för de kommentarer jag fått!

I dag ska ni få kika på barnens sovrum, det första rum vi totalrenoverade efter att vi flyttat in. Tanken var hela tiden att det ska vara ett rum som barnen använder även om funktionen har och kommer att variera. Först var det Stora Tjejens egna rum. När Lilltjejen föddes flyttade hon efter några månader (när hon sov hela nätter) också in. Ett tag fungerade rummet som både sov- och lekrum men det kändes väldigt trångt och var inte speciellt praktiskt på dagen när de inte sov samtidigt. När vi renoverat klart hallen fick i stället leken flytta ut till den del av hallen som ligger utanför och rummet är alltså i första hand sovrum nu. Nästa steg blir, när nya köket därnere är klart och det gamla häruppe utrivet, att göra om detta rum till lekrum. Barnens sovrum blir då "gamla köket" som ligger vägg i vägg. Om några år, när behoven av egna rum uppkommer, kommer ett av barnen att få detta rum till sitt.

När vi flyttade in var väggarna visserligen vita men golvet täcktes av en illgrön heltäckningsmatta. Under fanns i alla fall originalgolvet som vi slipat och såpaskurar. Väggarna är tapetserade med spåntapet som sedan målats vitt, vilket blir lite mer levande än om väggarna är helt släta. Dessutom är det en mycket billig variant och det syns inte om man t ex borrar ett hål som sedan inte används, då fyller vi bara på med lite vit färg och hålet är borttrollat. Måla om delar av väggen är också lätt att göra när barnen varit kreativa på fel ställe... Vita väggar kan verkligen rekommenderas till en barnfamilj! Att måla snickerierna i en färg var min sambos idé och först var jag tveksam men nu är jag helt övertygad om att det var en lysande idé! Rummen blir personliga och man undviker den sterila känsla som annars riskerar att uppkomma om allt är vitt.

Här är en bild tagen från dörren:
Vänder man sig sedan åt höger kommer detta i blickfånget:


Stora Tjejens säng som hon sovit i sedan hon vid 1,5 års ålder klättrade ur spjälsängen och vägrade att sova i den mer:
Stora Tjejen har dekorerat sin sänghörna på det sätt hon tycker är vackert, med Disneyprinsessor och lampa med nalle:
Här sover Lilltjejen. Vid fotändan står en korg full med gosedjur:
Lilltjejens säng och blick mot fönstret:Tack för att du tittade in och välkommen åter!

3 kommentarer:

Karin sa...

Vad kul att få titta in i ert hem. Ni har ett jättefint brarnum snyggt och personligt. Kul att få följa er som är lite i samma fas. Man renoverar och fixar. Vi har cirka 200 kvm plus källare så man har det man gör. Man renoverar ett rum, flyttar in dit medans det andra görs iordning så man kan flytta in grejor från det provisoriska rummet etc.

Liza sa...

Hittade hit via Thea ikväll. Fin blogg du har.. och välkommen in i blogg-gänget!
Återkommer!
Kram!

Anna sa...

Kul att ni hittat hit, Karin och Liza, och tack för att ni kommenterat!