fredag 3 augusti 2007

Första bilderna

Försöker mig på även ett inlägg med bilder. Det är varken de bästa eller mest intressanta bilderna jag hittade i bildbiblioteket men de får duga just nu. De föreställer vårt pågående projekt som är den gamla scendelen i huset. Det är sk "före"-bilder!


Alltså, vårt hus är en gammal föreningslokal som från början inhyste den lilla bruksortens alla sociala evenemang och sammankomster. På 60-talet byggdes dock ett nytt "Folkets Hus" och vårt hus såldes till en privatperson som sedan bodde där i drygt 40 år tills vi köpte det och flyttade in. De förra ägarna byggde om en hel del, såklart efter deras tids tycke och smak om vad som var vackert och funktionellt... Tyvärr blev då en hel del fina saker helt enkelt förstörda, som den gamla scenen och läktaren som blickar ut över salen. De förra ägarna bodde inte i hela huset utan använde större delen av det till sitt företag. Vi har däremot köpt det med tanke på att bo i hela huset och håller nu på att grundligt renovera del för del. Vår bostadsyta blir på det sättet större och större utan att vi bygger ut!

Det pågående projektet är alltså scenen. Här hade de förra ägarna helt sonika rivit ut scengolvet och lagt ett nytt lägre ner, så att säga mitt i krypgrunden. Inte så bra ur fuktsynpunkt... Sedan byggde de ett loft och däremellan några förrådsrum. Eftersom den här delen av huset enbart var ett plankhus - resten av huset är i rejält stående timmer - var det i dåligt skick. Vi blåste ut hela innanmätet, isolerade i två lager och bytte fönster och återställde golvet i originalnivå. Dessutom byggde vi till en övervåning. Det mesta arbetet är klart och det är mest yta och inredning som kvarstår. Vi kommer att använda den här delen av huset till verkstad och pyssel samt gästrum.

Här är en bild som visar när spiraltrappan byggs upp:Naturligtvis ska scenen också gå att använda som just scen - då öppnar man vikväggarna ut mot salen! Jag har en förhoppning om att tjejerna ska gilla att stå i rampljuset, hittills verkar det lovande, det sjungs och dansas för fullt här hemma...

Vilket påminner mig om att det är hög tid att krypa ned bredvid sambon som för en gångs skull har slocknat före mig! Tidigt i morgon bitti sjungs det igen... Godnatt!

1 kommentar:

Thea sa...

Hej där. Tack för kommentaren inne hos mig =).
Vad kul att du startat en egen blogg. Vilket spännande hus ni verkar ha, vilken rymd! Ser fram emot fler bilder längre fram.